avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie bancara

Buna seara! Ma adresez Dvs. cu o problema care e destul de complicata , in speranta ca ma veti ajuta.O sa incerc sa expun situatia cat mai scurt posibil: acum 4 ani am facut un credit bancar pentru nevoi personale impreuna cu sotul meu, care este titularul creditului.Intre timp am divortat si creditul nu a mai fost platit, si niciunul dintre noi nu a inaintat proces de partaj.Curand am primit o notificare pe numele fostului sot, de la o firma de recuperari prin care stipula ca in decurs de x zile daca nu plateste restanta ii va fi inaintat dosar (nu specifica ce fel de dosar, unde, cum ...).Mentionez ca amandoi de ceva timp suntem iesiti din tara si ca in timpul casatoriei am locuit in casa parintilor mei, niciunul neavand bunuri personale( casa..masina,etc.) precum ca nu am semnat niciunul nimic cu acea firma de recuperare. Acum intrebarea e cum ma poate afecta pe mine aceasta situatie si in ce ar consta.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 25 Iunie 2012
In caz de neplata, firma va apela la un executor judecatoresc acesta va cere de la instanta incuviintarea de a executa silit bunurile fostului sot sau si ale dvs.
Urmariti din cand in cand pe site-ul judecatoriei de care apartineti cu domiciliul, daca s-a incuviintat cererea de executare silita a dvs.
In momentul asta nu v-ar afecta pt ca nu aveti bunuri si nu realizati venituri in tara, insa in timp poate veti dobandi bunuri sau veti avea venituri in tara ce pot fi executate silit.

Doresc sa mentionez ca in acel timp am cumparat doar cateva electrocasnice cu fostul sot (care este si titularul creditului ) iar cand am solicitat creditul am facut-o doar cu adeverintele de salar de la acea data fara sa giram cu nimic altceva. Casa in care am locuit e al tatalui meu si e pe numele lui, deci asta ar insemna ca ii vor fi luate lui bunuri din casa in schimbul neplatii creditului de catre fostul sot? Fostul meu sot nu vrea sa plateasca acest credit desi i-am sugerat sa platim fiecare 1/2 din suma.Deci in acest sens, daca el nu va plati imi ramane mie sa-l achit integral?
Cu respect!
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Iioara, utilizator
Nu , tatal dvs nu va raspunde pt acest credit, nu i se vor lua bunuri ale tatalui din casa. Dupa decesul lui, cand casa o veti mosteni dvs.. daca datoria nu se va prescrie, se poate discuta atunci de casa si executarea ei.

Ambii fosti soti , raspundeti pt acest credit in egala masura, executorul va executa ce va prinde de la oricare din soti.

Aveti posibilitatea sa faceti partaj, sa cereti partajul bunurilor ( alea cateva electrocasnice ) si creditului aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit - problema cu o firma de recuperari creante claudyta claudyta buna ziua .am avut un credit la o banca .si nu am mai avut bani sa platesc .si di aceasta cauza am ramas cu rate neplatite .creditul a fost pe cinci ani ,am ... (vezi toată discuția)