Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta cumparata cu credit ipotecar,ea titular ,el coplatitor,au renuntat la locuinta in sensul ca nici ea nici el nu au mai platit nicio rata,au tot fost sunati de la banca care cel mai probabil pana la urma i i vor executa silit si vor scoate locuinta la licitatie(in respectiva locuinta nu mai locuieste nimeni).Problema este ca sigur cei de la banca nu vor recupera intreaga suma,intrebarea mea este...daca actualul meu sot lucreaza la negru,exista posibiliatea ca cei de la banca sa i execute bunurile cumparate impreuna dupa casatorie?de ex..masina(cumparata dupa casatorie pe numele meu)..bunuri casnice...(nici fosta sotie nu detine niciun bun personal si nu lucreaza,deci banca n o poate executa).
- motivaţi că toate bunurile casnice sunt ale dvs.Cu autoturismul ar putea fi o problemă, totuşi, dvs. trebuie să susţineţi că vă aparţine în întregime şi că soţul are doar acel imobil cu fosta soţie: în rest absolut NIMIC.Să vină banca în contraprobă şi să înlăture susţinerile dvs.Pt aşa ceva e nevoie de un partaj al bunurilor comune dobândite pe timpul căsătoriei (de un proces civil) inclusiv considerarea autoturismului ca bun comun, iar prin partajare să poată pretinde 1/2 din autoturism.Poate sa prescris cumva debitul, din ce an o fi? Banca în acest timp o fi făcut vreun document de avertizare neplată credit către soţul dvs., ori pur şi simplu doar vorbire pe telefon ?
Toate bunurile cumparate dupa casatorie sunt bunuri comune, creditorul va trebui sa ceara partajul acestora pt a executa silit partea sotului. E putin probabil sa faca asta pt ca suma de recuperat e mai mare decat ce ar putea obtine prin valorificarea acelor bunuri cazute in lotul sotului dvs.
Cand sotul se va angaja cu acte in regula, i se poate pune poprire pe 1/3 din salariu.
eu ma intreb daca nu ar fi mai bine sa vanda ei apartamentul, ar primi mai multi bani decat ar primi in urma executarii silite (pretul apartamentului va fi mai mic + vor trebui sa suporte si cheltuielile de executare).
eu spun ca ar trebui gasita o solutie (nu stiu exact care e situatia imprumutului la banca - daca e deja declarat scadent in intregime, care e pozitia bancii) in acest sens
cu privire la bunurile casnice : dacă actualul dvs. soț locuiește în casa dvs. ori a părinților dvs., banca NU poate dovedi că ele sunt comune.”Sunt” ale dvs. din casă, ale părinților dvs. ale . . . etc Pe ce criteriu ar merge banca și ar putea dovedi că bunurile casnice din casa dvs. ori, casa părinților dvs. sau luată de dvs. mai dinainte de căsătorie în chirie sau poate proprietatea dvs., sunt bunuri comune și ar putea solicita un eventual partaj ? Ca fapt divers : unde locuiți în prezent cu actualul soț, în a cui proprietate, a dvs., părinților dvs. . . . ?
Locuim in apartamentul meu ,pe care l am dobandit inaintea casatoriei,binenteles ca majoritatea bunurilor imi apartin,santem casatoriti de un an..iar creditul lui la care este coplatitor este de acum doi ani jumatate,fosta sotie fiind titularul creditului!iar banca o tot notifica la fosta adresa...este de fapt un apartament de doua camere intr un corp de casa la comun!Eu incerc sa ma pun la adapost de o eventuala executare a bancii pe viitor asupra bunurilor comune dobandite in comun cu actualul meu sot,de aceea am apelat la sfaturile dvs!
Alte discuții în legătură
Prima casa
luminita45
Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)