avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita deocamdata....in cazul unei casatorii ce ar trebui sa fac ca viitorul sot sa nu aiba drepuri asupra imobilului in cazul unui divort.....nu accepta sa semneze un contract prenuntial, si nici ca parintii mei sa plateasca ratele. Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:45, 16 Ianuarie 2017
Fiind un bun achizitionat anterior casatoriei se considera ca este bun propriu. Prin urmare sotul nu va avea niciun drept asupra apartamentului. Puteti alege regimul matrimonial al separatiei de bunuri.
dar are un drept de creanta asupra ratelor ce le veti plati in timpul casatoriei daca nu incheiati inainte de a va casatori o conventie matrimoniala de separatie de bunuri. adica la un eventual divort si partaj, casatoriti sub regimul comunitatii legale, v-ar putea cere o parte din banii cu care s-au platit ratele din timpul casatoriei......
Deci trebuie sa transati problema clar.
Buna ziua!!!!Multumesc frumos pentru raspuns, dar nu cred ca v-a accepta sa semnam nimic inaintea casatoriei....voi vedea cum voi face....dar va mai intreb un lucru pe care l-am aflat recent....dupa cumpararea imobilului pot cere bancii sa imi aprobe ca ii dau o parte cota din imobil mamei mele?....poate ca nu stiu cum sa ma exprim in termeni juridici...
Nu inteleg, nu vrea sa plateasca parintii ratele, dar cine, le plateste el ?

Nu e necesar sa il obligati sa semnze o conventie matrimoniala. Bunul va fi propriu, iar pt un drept de creanta va trebui sa dovedeasca ca a contribuit la plata.
Puneti-o pe mama sa plateasca ratele , fiind coplatitor, poate depune banii cu chitanta pe numele ei, intrebati la banca.

Puteti cumpara in cote parti chiar de la inceput, insa numai in conditiile in care mama nu detine o locuinta cu suprafata utila mai mare de 50 mp.

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)
Constructie casa fara a deveni bun comun spinacas spinacas buna ziua,dupa moartea tatalui meu care era divortat de mama mea am mostenit o parcela 1000mp de teren intravilan iar acum mama mea care urmeaza sa se ... (vezi toată discuția)