avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa fara a deveni bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa fara a deveni bun comun

buna ziua,dupa moartea tatalui meu care era divortat de mama mea am mostenit o parcela 1000mp de teren intravilan iar acum mama mea care urmeaza sa se casatoreasca peste un an vrea sa-mi deie o cantitate de 40.000e sa -mi fac casa dar cu conditia ca casa sa nu devina bun comun,in momentul de fata sunt casatorit de un an si cateva luni iar sotia a spus ca daca trebuie sa semneze ceva precum ca nu are nici un drept la viitorul imobil construit,ea semneaza fara probleme.
Se poate face ceva ca imobilul constuit pe terenul mostenit si casa construita cu bani mamei sa nu devina bun comun si in caz de divort sotia sa nu aibe dreptul la nimic.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:40, 7 Mai 2015
Puteti incheia o conventie matrimoniala de separatie de bunuri la notar. Ulterior o inregistrati si la CF.
Fie conventie matrimoniala, fie act de donatie catre dvs exclusiv pt suma de bani in discutie.
multumesc mult
Sunt maimulte solutii si sunt diferite ca actiune juridica si efecte.
Cele doua prezentate, de exemplu: donatia banilor presupune ca bunul va fi discutabil ca regim juridic (discutia e lunga, ar fi prezumat bun comun dupa casatorie, dar bun propriu prin accesiune cu terenul proprietatea dv. exclusiva), asa incat ar fi de facut o discutie daca va fi nevoie de partaj sau nu, dupa divort, in cazul acesta.
Daca incheiati conventie, lucrurile ar fi mai clare si aveti sansa sa stabiliti mai multe detalii in ea.
In plus, la divort, chiar daca acel bun va fi al dv. ca bun propriu din timpul casatoriei, se pune problema oricarei contributii a sotiei la el, asupra careia aceasta va avea un drept de creanta ca orice tert: contributii in bani, in munca, orice.
Discutati in amanunt variantele, sa fiti sigur ca stiti ce semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii cu sotul. am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ... Mariamea Mariamea Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)
Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o daram si sa construiesc alta. va avea dreptul soțul meu la ea? Angelica84 Angelica84 Sunt căsătorită si el in ultimul timp bea mai tot timpul si e plecat mai tot timpul pe tema asta ne certam tot mai des in ultimul timp. Eu am un teren și ... (vezi toată discuția)