buna ziua,dupa moartea tatalui meu care era divortat de mama mea am mostenit o parcela 1000mp de teren intravilan iar acum mama mea care urmeaza sa se casatoreasca peste un an vrea sa-mi deie o cantitate de 40.000e sa -mi fac casa dar cu conditia ca casa sa nu devina bun comun,in momentul de fata sunt casatorit de un an si cateva luni iar sotia a spus ca daca trebuie sa semneze ceva precum ca nu are nici un drept la viitorul imobil construit,ea semneaza fara probleme.
Se poate face ceva ca imobilul constuit pe terenul mostenit si casa construita cu bani mamei sa nu devina bun comun si in caz de divort sotia sa nu aibe dreptul la nimic.
Sunt maimulte solutii si sunt diferite ca actiune juridica si efecte.
Cele doua prezentate, de exemplu: donatia banilor presupune ca bunul va fi discutabil ca regim juridic (discutia e lunga, ar fi prezumat bun comun dupa casatorie, dar bun propriu prin accesiune cu terenul proprietatea dv. exclusiva), asa incat ar fi de facut o discutie daca va fi nevoie de partaj sau nu, dupa divort, in cazul acesta.
Daca incheiati conventie, lucrurile ar fi mai clare si aveti sansa sa stabiliti mai multe detalii in ea.
In plus, la divort, chiar daca acel bun va fi al dv. ca bun propriu din timpul casatoriei, se pune problema oricarei contributii a sotiei la el, asupra careia aceasta va avea un drept de creanta ca orice tert: contributii in bani, in munca, orice.
Discutati in amanunt variantele, sa fiti sigur ca stiti ce semnati.