avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie

In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca aceasta sa plateasca ratele. De la inceputul anului 2012 cumnata mea nu a mai platit ratele, iar creditul a fost cesionat catre o firma de recuperari creante care ii trimite scrisori de amenintare cu executarea sotiei mele. Mentionez ca momentan locuim cu socrii in casa lor. Dupa casatorie am achizitionat un autoturism care este pe numele sotiei si cateva electrocasnice (unele pe numele ei altele pe numele meu). As dori sa stiu:
- Cum se va face executarea silita avand in vedere ca unde locuim au si socrii bunuri si numai pentru anumite bunuri avem facturi care sa dovedeasca care sunt ale noastre si care ale lor.
- Care va fi ordinea executarii, intai bunurile si apoi salariul sotiei? Vor executa si salariul meu?
- Doresc sa achizitionez un teren pe care sa ridicam o casa. Firma va putea executa si acest teren daca este achizitionat pe numele meu? Pot evita executarea daca il achizitionez pe numele parintilor mei care apoi sa mi-l doneze mie?
Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
aleksutzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:45, 16 Noiembrie 2012
Despre ce valoare e vb ? Ar trebui sa va ganditi daca nu cumva e mai ieftin sa platiti de bunavoie decat sa se ajunga la executare silita.
Creditorul poate cere partajul bunurilor comune ale sotilor pt a executa silit partea de bunuri a sotiei dvs.
Bunurile din casa se prezuma a fi ale proprietarului casei.
Daca luati terenul pe numele parintilor si apoi vi-l doneaza.. va costa ceva in plus, terenul va fi bun propriu al dvs ( nu stiu cat de mult ii va conveni sotiei) dar casa va fi bunul comun al sotilor.
Ordinea in care se executa silit bunuri, salariu, terenuri etc. o decide executorul judecatoresc. Nu aveti nici un cuvant de spus in asta. Se poate proceda la toate formele de executare cam in acelasi timp.
Insa nu se poate ajunge la retineri din slariul dvs.

Si eu zic ca cel mai eficient pentru dvs. ar fi sa faceti efortul sa platiti. Imi pare ca sunteti in momentul in care veti incepe sa strangeti avere (inca n-aveti casa dar planuiti sa dobanditi una), si poate nu merita ca fiecare bun pe care il veti dobandi sa fie sub aceasta umbra, a executarii silite.
Suma cesionata este de 5800 euro si daca am plati-o ar insemna sa pierd acel teren.
Nu o deranjeaza daca terenul va fi bunul meu propriu.Sotia chiar venise cu ideea sa divortam sa trecem pe numele meu tot ce avem pentru a evita executarea silita, lucru cu care nu am fost eu de acord.
Pe numele meu, al sotiei si al copilului avem 3 contracte de economisire creditare. Pot fi executate sumele acumulate pe aceste contracte? Deasemenea pe numele meu mai am un depozit constituit inaintea casatoriei, bani care sunt defapt banii de inmormantare ai parintilor mei, poate fi si acesta executat?
Poate fi blocat si poprit contul pe numele sotiei.
Bunurile dvs poprii nu vor fi afectate de executare, nu dvs sunteti dator.
N-ar fi mai bine sa cumparati terenul pe numele copilului si sa-l reprezentati dvs la cumparare ? Procuratori de fonduri pot fi parintii dvs.
Am inteles si multumesc de sfat. Asa vom face. Mai am o intrebare: Daca facem donatie sau contract de vanzare-cumparare intre soti pt autoturism, in sensul ca sotia sa-mi transmita mie masina, aceasta mai poate fi supusa executarii silite? Mentionez ca inca nu s-a inceput procedura executarii silite.

Alte discuții în legătură

Intrebare alinaneamtu alinaneamtu buna ziua am si eu o mare problema. sotul meu in urma cu 5 ani si-a ajutata sora luand un imprumut din banca. ea trabuia sa plateasca ratele ca umbrumutul a ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj pitik123 pitik123 buna ziua,am si eu cateva intrebari: in caz de divort cum s-ar imparti bunurile.... in urmatoarele conditii: masina luata cu o diferenta de bani din partea ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri viitoare george_adc george_adc Extraordinar forum si felicitari moderatorilor cat si consilierilor juridici pentru efortul depus. Cu permisiunea dvs, as avea si eu o intrebare dupa o scurta ... (vezi toată discuția)