avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

buna ziua am si eu o mare problema. sotul meu in urma cu 5 ani si-a ajutata sora luand un imprumut din banca. ea trabuia sa plateasca ratele ca umbrumutul a fost facut entru ia. in urma cu cateva zile soacra ma anuntat ca ar fi aflat ca nu au platit ratele de ceva ani (destul de grav). noi nu locuim in romania si sotul are adresa la locuinta unde locieste sora asa ca au putut musamaliza bine lucrul acesta.
problema e ca noi treuie sa cumparam un teren, inrebare e ca daca il trecem pe numele meu o sa mai avem probleme cu banca.
va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:57, 3 Septembrie 2011
Da, terenul pe care-l veti cumpara va fi bun comun ,astfel incat creditorul bancar poate urmari partea sotului dvs. si chiar cere partajul bunului, pentru a putea fi executat silit.
fiind casatoriti deveni bun comun
asa ca....
cand sa facut imprumutul nu eram casatoriti.daca il trec pe numele ficei dar e cam micuta
se poate insa sa se scrie ca banii ii are de la bunici
pentru ea vine sa semneze o persoana de la autoritatea tutelara,
sau luati terenul pe numele d-voastra si cu acordul satului [ adica sa nu se supere,deoarece nu prea mai are drept asupra lui] [deci nu mai e bun comun]
puteti scrie ca sunteti casatorita iar banii pentru achizitie sunt de la parintii d-voastra,iar sotul stie si de acord cu starea de fapt.
sau
il luati pe numele parintilor si ei v-il doneaza,asa sunteti peste tot si in acte singurul proprietar

succes
defapt terenul e de la socrii vorba vine cumparata vroiam cumparare sa nu avem probleme cu fratii

Alte discuții în legătură

Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Ipoteca apartament iulya15 iulya15 buna ziua am si eu o intrebare ,in urma cu 2 ani am luat 2 credite de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii,fara girantii,in urma problemelor ... (vezi toată discuția)