avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca apartament

buna ziua am si eu o intrebare ,in urma cu 2 ani am luat 2 credite de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii,fara girantii,in urma problemelor finaciare pe care le-am intampinat toti in ultimii 2 ani nu am mai reusit sa am ratele la zi si am intarzieri destul de mari, bancile respective au vandut creditele societatilor de recuperare.in prezent situatia finaciara si-a mai revenit,iar sotul meu vrea sa faca un inprumut pentru un credit ipotecar sa ia un apartament pe numele lui iar apartamentul in acte il v-a avea trecut doar pe el unic propietar eu nu figurez nicaieri in acte ,de fapt vrea sa ia o suma mai mare sa luam un apartament mai ieftin si sa achitam unu din creditele mele ,dar mai ramane inca unu.
acum intrebarea mea este daca el isi cumpara apartamentul poate veni cineva sa il ia din cauza dotorieri mele la bancile respective chiar daca eu nu figurez in acte si apartamentul are ipoteca pe el?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 23:25, 6 Mai 2010
In primul rand trebuie sa stiti ca sotul dvs. nu poate cumpara de unul singur un apartament , deoarece , conform legii orice bun imobil achizitionat in timpul casatoriei devine bun comun, chiar daca in acte va figura doar el. .Doar daca sotul dvs. ar primi o mostenire sau o donatie , bunul respectiv ar fi bunul sau propriu.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
legally a scris:

In primul rand trebuie sa stiti ca sotul dvs. nu poate cumpara de unul singur un apartament


va asigur ca poate cumpara singur apartamentul, nu il impiedica nimeni sa faca actul cu el avand calitatea de cumparator.

imprejurarea ca este bun comun, fiind cumparat in timpul casatoriei, nu instituie obligativitatea existentei a doi cumparatori (sot+ sotie) in contractul de vanzare-cumparare.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
romibaro, utilizator
Da, apartamentul poate fi urmarit silit intrucat conform art.30 din Codul familiei, bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti sunt bunuri comune si calitatea de bun comun nu trebuie dovedita. Mai mult decat atat, notarul public care va intocmi contractul de vanzare-cumparare va face mentiunea ca dobanditorul imobilului ( cumparatorul) este casatorit chiar daca nu se precizeaza numele dumneavoastra in act.
multumesc pentru raspunsuri,dar daca exista ipoteca pe imobil in favoarea unei banci,mai poate fi executat silit acel imobil cu ipoteca pe el?
veti avea o problema la achizitionarea prin credit a unui apartament. fiind casatoriti, banca nu il va imprumuta doar pe sotul dvs, ci si pe dvs, ori nu puteti avea calitatea de a fi coimprumutat, intrucat din cauza restantelor ati fost raportata ca rauplatnic.

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ... ClaudiuNicola ClaudiuNicola Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ipotecar dupa divort? Avand in vedere ca actele de proprietate sunt modificate si eu nu ... (vezi toată discuția)