avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ...

Buna ziua,

Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ipotecar dupa divort? Avand in vedere ca actele de proprietate sunt modificate si eu nu mai sunt proprietar, am ramas doar cu titlul de coplatitor in credit?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ClaudiuNicola , utilizator 15:41, 16 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu e prevazut in Hotarare ...doar cu acordul bancii
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Nu puteți ieși din contractul de credit ipotecar decât cu acordul băncii. Contractul de credit este de sine stătător, diferit de contractul prin care ați achiziționat imobilul și nu prea contează pentru bancă faptul că nu mai sunteți proprietar în acte.
Buna ziua,

Am cerut acordul bancii pe care l-am primit, am modificat actele la casa pe un singur proprietar, dar pentru ca fosta sotia nu se incadreaza sa preia creditul, eu inca apar coplatitor, si as vrea sa imi achizitonez si eu un imobil, dar nu pot din aceasta cauza. Exista o posibiliate prin care sa am un termen limita la care ea sa isi gaseasca alt coplatitor? Desi avand in vedere ca am acordul bancii si nu mai sunt proprietar, nu pot iesi ca si coplatitor? Va multumesc!


Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Am divortat prin notar si nu am specificat, trebuia atunci sa specific un termen, acum este prea tarziu, nu?

Va multumesc,

Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred că banca v-a dat acordul pentru a "ieși" de pe actele pentru casă, deci să nu mai fiți menționat în CF.
Dacă aveați acordul băncii ca să nu mai figurați coplătitor la credit, atunci era de mult rezolvată problema.
Încă o dată - sunt acorduri distincte: unul pentru partajarea bunului, în sensul că ați cedat imobilul în integralitate fostei soții (pe care îl aveți și care este abuziv și nu avea de ce să vă dea banca un asemenea acord, asta e o discuție pentru altă seară) și al doilea acord: pentru a ieși din contractul de credit. Acest al doilea acord vă trebuie dumneavoastră ca să nu mai figurați coplătitor.
În situația în care sunteți acum, dacă fosta soție nu mai plătește creditul de mâine, banca vă poate executa silit pe dumneavoastră, în pofida faptului că nu mai sunteți coproprietar pe imobil.

Soluția pe scurt este să reluați discuțiile și negocierile cu banca și să vedeți ce puteți sau cum puteți face ca să ieșiți din contractul de credit. O idee ar fi să facă soția un nou credit la o altă bancă, să achite tot ce are la banca actuală și în felul acesta se stinge toată creanța și dumneavoastră nu veți mai figura coplătitor.
Nu îi interesează pe ei să nu mai sunteți proprietar pe casă, pe ei îi interesează ca, în caz că unul dintre debitori nu mai pot plăti, să aibă pe altcineva pe care mai poate executa silit.

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinta prin prima casa otonel otonel Am si eu o rugaminte dak se poate sa ma ajutati ca nu m-au putut lamurii suficient nici banca nici notarul. M-am inscris la programul prima casa am depus ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)