avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare locuinta prin prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare locuinta prin prima casa

Am si eu o rugaminte dak se poate sa ma ajutati ca nu m-au putut lamurii suficient nici banca nici notarul.
M-am inscris la programul prima casa am depus actele si mai trebuie sa aduc o declaratie de la notar pe proprie raspundere ca nu detin locuinta propietate personala,pana aicea am depus actele si sunt in regula,eu urmeza sa ma insor in ianuarie iar viitoarea sotie a detinut o casa la tara pe care a vandut-o acuma o luna si ma ajuta cu avansul pentru locuinta.Problema este ca ea nu lucreaza si nu am putut-o trece pe actele pentru prima casa,nici ca coplatitor nici ca sotie nu pot trece pt ca a detinut locuinta aia inainte ,iar pana cand o sa primesc creditul prima casa o sa fim casatoriti si as vrea sa o trec si pe ea pe contractul de cumparare a locuintei.Am intrebat la banca,ei au spus ca nu pot instraina locuinta pt 5 ani si sa vb cu notarul ca poate ma ajuta el cumva,notarul a spus ca ar putea sa o treaca si pe sotie dar actele ajung si la banca si se sesizeaza banca.Ne-am gandit sa facem cununia civila mai devreme sa figureze si ea pe actele depuse la banca dar am inteles ca odata ar trebui si ea sa dea declaratie ca nu a detinut locuinta si apoi nu-mi mai da banca suma de care avem nevoie,si tot ceea ce ne dorim este figureze si ea pe actele de la noua locuinta
buna seara!
din cate stiu daca dvs vi se acorda imprumutul si aveti calitaea de imprumutat dvs trebuie sa indepliniti conditiile cerute de programul I casa, nu si sotia.
ea va apareaca si coplatitor si atat.
interesati-va mai bn la banca!
si mai incercati si la alte banci.
Nu are importanta faptul ca sotia dvs a avut acea proprietate., intrucat dvs accesati acel credit pe numele dvs. Pe sotie o veti trece volens -nolens pe actul de vanzare cumparare deoarece notarul public care va autentifica tranzactia va specifica daca sunteti necastoria sau casatorit si , in cazul in care sunteti casatorit va trece numele persoanei cu care sunteti casatorit!
Iar sotia nu va aparea ca si coplatitor neavand venituri!B-)
Succes!
=D>
Va multumesc mult asa o sa procedez si sper sa fie bine.Oricum o sa mai trec pe la notar sa-l iau la intrebari un pic
...1)prima casa zice ca nu trebuie sa detii in prezent nu sa nu fi detinut niciodata locuinta...2)la data dobindirii, daca veti fi casatorit ,o sa puteti sa treceti si sotia...toata treaba e ca o sa se observe ca toata documentatia a fost facuta ca fiind necasatorit si acum apare si sotia...in mod normal nu ar trebui sa fie probleme...
A vandul locuinta acum o luna, asa zice userul... or pentru prima casa nu trebuie sa fi detinut locuinta de la data la care a intrat in vigoare OUG...

Eu as vorbi la banca sa cumparam pe cote-parti: sotia pateste partea sa dijn banii ei, fara credit, dv. accesati creditul.
Insa sansele sa vi se acorde astfel sunt destul de mici, caci e un risc [engtru banca in caz ca nu va achitati creditul, ea ce sa faca? Sa execute 3/4 din imobil?
Asa incat negociati cu ei si puneti ca si garantie ipotecara intreg imobilul, nu numai cota dv.
Nu are-a face notarul, solutii diferite va gaseste un avocat si le accepta sau nu banca.
Incercati sa discutati cu departamentul de legal al bancii, poate va ajuta ei cu o idee...
Mie una asta pe cote parti mi se pare si reala, si corecta, si nepagubitoare pentru banca daca garantia este intreg imobilul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietari asupra unei locuinte Elenarom Elenarom Urmează sa achiziționez o locuință pentru care pot plati doar 90 % din valoarea ei. Restul de 10 % vor fi obținuți de o alta persoana prin credit ... (vezi toată discuția)