Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ?
Adica sunt 2 propietari a unui imobil achizitionat prin credit , imprumutul creditului este doar pe unul dintre proprietari , celalalt este doar garant ipotecar ca si sot . Daca titularul creditului refuza sa mai plateasca creditul , ce obligatie ii revine garantului ipotecar si pe ce procent din credit ?
Cum executat silit ? Daca nu este coplatitor , in afara de jumatate din ipoteca pentru care este garant , ca si coproprietar nu are cum sa fie excutat , nu ?
Este garant ipotexar dar este si coproprietar in urma casatoriei .
Când au divorțat trebuiau să facă partaj atât la credit, cât și la imobil dacă este bun comun dobândit pe timpul căsătoriei.
Cel care girează, nu trebuie să fie co-plătitor ca să fie executat silit.
Dacă este garant, exact cu spune și numele, garantează plata creditului. Dacă titularul nu mai plătește, garantul este cel care va fi executat silit prin poprire pe salariu/pensie, cât și executare imobiliară dacă valoarea creditului restant depășește 10.000 lei.
Daca garantul este executat , titularul ce mai pateste ?
Eu stiam ca este o diferenta intre garant si coplatitor . Garantului nu i s-a cerut ncii o dovada ca ar avea vreo forma de venit sau alte bonuri , singura garantie pe care ca si garant a dat-o este aceasta proprietate . Nu cred ca poate fi executat pe altceva ( salariu sau alte bunuri pe care le detine ) in afara de proprietatea in sine pt care a garantat si repet , nu a garantat ca a vrut , a fost bagat ca si garant ipotecar , fiind sotul imprumutatului . Banca nu accepta sa fii casatorit cu cineva care face un imprumut pentrui o casa ipotecata , fara sa ia ca si garant celalalt proprietar al casei . Pentru ca pune impoteca pe o locuinta care apartine si celuilalt proprietar chiar daca nu este inclus in credit .
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)