avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garant Ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garant Ipotecar

Buna ziua ,

Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ?
Adica sunt 2 propietari a unui imobil achizitionat prin credit , imprumutul creditului este doar pe unul dintre proprietari , celalalt este doar garant ipotecar ca si sot . Daca titularul creditului refuza sa mai plateasca creditul , ce obligatie ii revine garantului ipotecar si pe ce procent din credit ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eu1984 , utilizator 17:55, 12 Mai 2020
Povestea este urmatoarea , ca sa intelegeti situatia si nelamurirea vis-a -vis de acest aspect :

In momentul contractarii imprumutului , titularul creditului a declarat ca este necasatorit . Prin urmare , atat contractul de proprietate cat si contractele de credit au fost semnate de titular . Practic exista un proprietar si un singur imprumutat . Insa , dupa divort , bunul fiind comun obtinut in timpul casatoriei , nu a putut fi vandut , pentru ca in acte era un singur proprietar si in realitate 2 . Cand am cerut modificarea la notar , al contractului de vanzare cumparare , pe motiv de eroare umana , banca care a aacordat creditul s-a sesizat si a chemat fostul sot al imprumutatului sa semneze un act aditional la contractul de credit . Garantul ipotecar nu a vazut niciodata contractul de credit semnat de titular . Imprumutul a fost unul prin Prima Casa, garantat de Stat . Modificaruile cu adaugarea celui de-al doilea proprietar trebuiau facute si la Fondul de Garantare , care din cauza situatie au spus ca reziliaza contractul de garantare . Prin urmare banca , trebuie sa anuleze creditul prima casa si sa gaseasca o solutie . Titularul creditului nu mai doreste alta solutie , practic vrea sa renunte la bun, nu ca nu mai poate plati ratele , nu mai vrea alt credit pt acest imobil .
Acum , intrebarea mea de sus , ce se intampla cu garantul ipotecar , din situatia expusa mai sus ( stiu ca nu este o situatie obisnuita ) . La semnarea actului aditional , garantul a specificat , fiind divortat de titular , ca nu vrea sa aiba vreo implicare financiara , mai ales in situatia in care se afla titularul si banca , era totusi vorba de un fals in declaratii , pe care nici macar notarul si nici banca nu au facut vreo verificare , si ca a refuzat in prima faza sa semeneze acel act aditional , insa i s-a spus ca astfel i se recunosc drepturile de coproprietar , atat in contractul de vanzare - cumparare cat si in restul de credit .

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata r111 r111 In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)