avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi sot in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi sot in caz de divort

Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru achizitionarea apartamentului am facut un credit ipotecar, pe numele meu (ipoteca este pusa pe casa din provincie a parintilor mei).
As vrea sa-mi lamuriti urmatoarele aspecte:
- ce drepturi are sotul meu asupra apartamentului in cazul unui divort
- ce drepturi are in cazul in care tatal meu trece apartamentul pe numele meu si muta ipoteca pe acest apartament (creditul este facut pe 25 ani, din care au trecut doar 2 ani in care s-au platit ratele).

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:37, 22 Noiembrie 2013
Acum sotul dvs nu are dreptul in cazul unui partaj la ap, ci doar un drept de creanta pt ratele ce le veti plati in perioada casatoriei, ap e al tatalui dvs.
Daca tatal va vinde ap dvs, acesta va fi bun comun cu sotul, daca vi-l doneaza, va fi bunul dvs propriu. Mutarea ipotecii, se face cu acordul bancii.
Deci in situatia in care ipoteca se muta pe acest apartament (deci este in favoarea bancii pana la achitarea integrala a creditului), daca se face contract de vanzare cumparare are dreptul la jumatate din apartament? Eu raman sa platesc ratele si-l despagubesc si pe el?
Dvs ati facut un imprumut si i-ati luat o casa inainte de casatorie tatalui dvs.
Imprumutul e datoria dvs proprie, corect ?Daca veti cumpara un ap in timpul casatoriei sub regimul comunitatii legale, el e bun comun si e supus partajului.
Fie cumparati ap schimband inainte regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri, fie il schimbati in cel al comunitatii conventionale si introduceti in comunitate si datoria dvs, fie mai simplu, nu cumparati de la tata, ci ori va doneaza, ori va da in plata acel ap.
Nu semnati acte fara sa apelati in prealabil la un specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)