avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita bunuri viitoare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita bunuri viitoare

Extraordinar forum si felicitari moderatorilor cat si consilierilor juridici pentru efortul depus. Cu permisiunea dvs, as avea si eu o intrebare dupa o scurta prezentare a "cazului":
Acum 7-8 ani am luat un credit de 5000 lei pt care nu am girat cu nimic si am primit recent o somatie de la o firma de recuperari ca voi fi executat silit pt stingerea datoriei. Eu nu mai sunt in romania de cam 8 ani si as vrea sa ma reantorc si , de aici si intrebarea: Poate fi executata silit sotia mea daca cumpara un teren pe care ulterior sa ne construim o casa?
Multumesc anticipat pt raspunsul vostru .
Daca bunul dobandit va fi bun comun creditorul va putea cere partajul.

Incercati sa mearga sotia la avocat cu actele deoarece trebuie vazute si poate aveti noroc sa fi scapat de credit.
Multumesc pt raspunsul promt insa (mereu exista si o a 2-a intrebare :) ). Noi nu avem absolut nimic pe numele nostru iar daca va cumpara sotia un teren de 1000 m2 acesta va putea face obiectul executarii? Pe el va fi casa din chirpici si o sera micuta. Este vre-o posibilitate sa cumpere sotia si sa nu avem probleme?

Inca o data , multumesc pentru timpul acordat.
PS. Nu mai am nici un fel de document din acea perioada.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
george_adc, utilizator
Se prea poate ca dreptul creditorului sa se fi prescris, in caz sa se ajunge la executare silita, puteti contesta invocand implinirea termenul de prescriprie.

Nu se vor indrepta asupra bunurilor imobile aflate pe numele sotiei, odata pt ca ar trebui sa ceara partajul bunului pt a putea executa silit, apoi nu se va putea executa imobil daca suma nu depaseste 10mii lei, ci vi se va pune poprire pe venituri.

va multumesc tuturor pt raspunsurile promte si la obiect si va doresc o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita jumatate de imobil dayana2000 dayana2000 mi se opreste din salariu banii ptr banca de .3 ani..am primit executare silita pe imobil cu pretextul ca suma de 420 lei este mica si vor o suma de 750 de lei ... (vezi toată discuția)
Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren adrianarr adrianarr Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte ... (vezi toată discuția)