avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren

Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte de casatorie . In momentul de fata acel credit este dat spre recuperare unei firme .(Urmeaza a se plati in decursul unui an sau doi ). Sotia a luat , tot inainte de casatorie , un apartament pe credit ipotecar . Apartamentul este ipotecat bancii fara a avea insa nici un alt girant . In momentul de fata am dori sa cumparam un teren cu bani cash . Intrebarea mea este : se poate cumpara acel teren pe numele ambilor soti fara a exista posibilitatea ca ulterior sa fie executat silit pt recuperarea unuia din cele 2 credite ? Va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: adrianarr , utilizator 11:58, 9 Ianuarie 2012
daca terenul va fi cumparat ca bun comun, atunci creditorii -banca sau Kruk- pot executa cota parte a sotului debitor. pe scurt, se va face partajul intre soti cu privire la teren si cta parte a sotului debitor poate fi executata silit.
Va multumesc . As mai avea o intrebare : daca unul dintre soti isi achita datoria ( sa zicem datoria la firma de recuperari ) si terenul se cumpara pe acel sot care si-a achitat datoria , in cazul in care sotia nu isi plateste datoria la banca , se poate face executare silita pe teren chiar daca nu apare ca detinator de teren ?

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mariansnagov mariansnagov Am luat un credit garantat cu ipoteca comuna(sot, sotie) a unui teren. Banca a pus la vanzare terenul. Dupa 5 ani inca nu l-au vandut. Acum am primit ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Debitor bancar! gmarcel gmarcel As dori sa va intreb ceva si daca cineva poate sa ma ajute.In urma cu cativa ani sotia mea a semnat ridicarea unor sume de bani in favoarea unei persoane ... (vezi toată discuția)