Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte de casatorie . In momentul de fata acel credit este dat spre recuperare unei firme .(Urmeaza a se plati in decursul unui an sau doi ). Sotia a luat , tot inainte de casatorie , un apartament pe credit ipotecar . Apartamentul este ipotecat bancii fara a avea insa nici un alt girant . In momentul de fata am dori sa cumparam un teren cu bani cash . Intrebarea mea este : se poate cumpara acel teren pe numele ambilor soti fara a exista posibilitatea ca ulterior sa fie executat silit pt recuperarea unuia din cele 2 credite ? Va multumesc .
daca terenul va fi cumparat ca bun comun, atunci creditorii -banca sau Kruk- pot executa cota parte a sotului debitor. pe scurt, se va face partajul intre soti cu privire la teren si cta parte a sotului debitor poate fi executata silit.
Va multumesc . As mai avea o intrebare : daca unul dintre soti isi achita datoria ( sa zicem datoria la firma de recuperari ) si terenul se cumpara pe acel sot care si-a achitat datoria , in cazul in care sotia nu isi plateste datoria la banca , se poate face executare silita pe teren chiar daca nu apare ca detinator de teren ?
Debitor bancar!
gmarcel
As dori sa va intreb ceva si daca cineva poate sa ma ajute.In urma cu cativa ani sotia mea a semnat ridicarea unor sume de bani in favoarea unei persoane ... (vezi toată discuția)