avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debitor bancar!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debitor bancar!

As dori sa va intreb ceva si daca cineva poate sa ma ajute.In urma cu cativa ani sotia mea a semnat ridicarea unor sume de bani in favoarea unei persoane straine.Ideea a fost ca trebuia sa semneze pentru ca persoana respectiva nefiind cetatean roman nu putea solicita creditul respectiv.Dupa vreo 2-3 ani persoana respectiva a decedat in urma unor complicatii la nivel medical.Unul dintre credite a fost anulat la interventia avocatului pentru ca banca a fost despagubita din asigurarea facuta pentru acel credit.Acuma am tot primit de la Kruk rate de platit.Se poate face ceva ca sa se scape de creditul asta????Binenteles ca cei de la Kruk au mai adaugat vreo 4000 de lei dobanda.X-(
Cel mai recent răspuns: gmarcel , utilizator 11:18, 22 Noiembrie 2013
Daca sotia dvs. este cea care a incheiat contractul, nu prea are ce sa faca, trebuie sa achite datoria; in caz contrar, cei de la KRUK o pot executa silit.
in ce sens daca ea este cea care a incheiat contractul?Dupa cate am inteles la momentul cand s-a facut cererea de credit , nu se acordau crdit persoanelor din afara statului roman fara sa semneze o persoana cu cetatenie romana pentru el/ea.
Ok. Trebuie sa vedeti in ce calitate a semnat contractul si sa cititi cu atentie clauzele (daca rezulta de undeva obligatia ei de plata).
se shimba ceva daca ea a semnat pe buna incredere ca nu o sa aiba nimic de a face cu rambursarea creditului?
Nu prea e posibila varianta dvs, fie ca e debitor , fie ca a semnat ca girant, va putea fi obligata la plata daca nu cumva s-a implinit termenul de prescriptie.
Poate si dansa la randul ei sa se indrepte impotriva mostenitorilor, daca stie ceva de ei.

Alte discuții în legătură

Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat Bulinutza1 Bulinutza1 Buna ziua, supun atentiei Dvs.urmatoarea problema: in data de 15.10.2007 logodnicul meu a luat un credit de nevoi personale in valoare de 15500 RON. Impreuna ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)