avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in 2010, motiv pentru care am intarziat cu plata ratelor. Cand m-am prezentat la banca, nu mai stiu daca au fost 2 sau 3 luni restanta, nu am putut plati rata pentru ca a dat dosarul la Kruk. A fost asa o surpriza. Nu am fost anuntata, desi aveam aceeasi adresa si numar de contact. Era normal sa ma anunte ca intentioneaza sa vanda creditul. In fine, m-am resemnat si am inceput sa platesc la Kruk dupa ce m-am angajat, fara a semna vreun angajament de plata cu ei. Am platit la Kruk 8.800 lei dupa care nu am mai putut plati ratele deorece au intervenit niste probleme in familie. Si Kruk m-a executat silit. De vreo 4 luni am poprire pe salariu, dar nu imi opresc o suma fixa, uneori imi retin 50% din salariu. Problema mea este ca ei acum imi cer 29.000 lei. Nu inteleg cum s-a ajuns la aceasta suma. Sunt disperata. Sunt ingropata in datorii. Stau si cu chirie. Nu mai am efectiv liniste. Nu stiu ce sa fac in situatia asta. Este normala suma pe care mi-o cer ei, daca eu am facut un credit mult mai mic si deja le-am restituit o suma de bani. Nu cred ca e posibil pentru 17.000 de lei imprumutati inital, sa ajung sa platesc aproape jumatate de miliard (de lei vechi). Va rog mult de tot sa ma ajutati, ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Dana_Abarjan , utilizator 13:19, 22 Mai 2014


1-Normele interne ale creditorilor prevad ca procedura de recuperare debite respectiv declinarea solutionarii cauzeui sa fie realizata fara informarea debitorului din motive lesne de suinteles
2-
Era normal sa ma anunte ca intentioneaza sa vanda creditul
.Creditul nu se vinde ,creditorul declina competenta recuoperarii debitului in favoarea unui recuperator
3-Ati primit din partea recuperatorului la inceputul executari silite somatie de plata cu suma de recuperat,respectiv debit neachitat catre creditor,onorariu de executare+cheltuieli cu executarea
Contactati recuperatorul,analizati documentele din dosar coroborati cu documentele justificative ale platilor
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
ynocentta, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!

Dvs. ma sfatuiti sa discut cu ei si sa vad ce au la dosar. Sa vad daca ei vor fi de acord, pentru ca nu pareau prea flexibili.

Mi se pare foarte mare suma de 29.000 de lei. Se poate face ceva sa nu platesc atat de mult?
Nu vor sta cu dvs la discutii, chiar daca veti incerca acest lucru. Pierdeti timp si irositi energie.

Nu este normal sa platiti atat de mult, in condtiile in care deja ati facut ceva plati destul de substantiale in contul creditului.

Singura care v-ar putea ajuta este o expertiza contabila, in cadrul unei contestatiei la titlu.

Binenteles ca ar trebui lecturat si contractul cu banca pt a vedea daca exista si cat de mare este dobanda penalizatoare.

Nici 50% din salariu nu au dreptul sa va popreasca. Limita prevazuta de lege este de 30%.
Dana_Abarjan a scris:

uneori imi retin 50% din salariu.

Verificati la angajatorul dv documentul in baza caruia vi se retine 50% din salariu
Conform norme in vigoare pentru un credit se poate retine 1/3 din drepturile salariale
Uneori imi iau si din avans si din lichidare, din acest motiv ajunge la 50 %. Am sunat la banca, m-am certat cu ei ca nu pot trai doar cu jumate, dar imi spun ca suma deja a fost debitata si ca nu au cum sa am ajute. Acum am facut o cerere sa-mi opreasa doar o data pe luna, nu de doua ori cum au facut pana acum. Sa vad care e rezultatul. Suma asta de 29.000 de lei m-a socat. Nu m-am asteptat. O sa fiu datoare inca 10 ani de acum incolo. Este nedrept.

Alte discuții în legătură

Poprire bruneta89 bruneta89 buna seara as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile. la munca inca nu a ajuns institare azi ... (vezi toată discuția)
Va rog sunt disperata! in anul 2008 am luat un credit de nevoi personale cu buletinul ... vasilescuali vasilescuali in anul 2008 am luat un credit de nevoi personale cu buletinul de 60.000 lei de la BCR, am platit pana in anul 2011 aproape 50.000 lei rata+dobanda, din acel ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flowerk flowerk Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista o lege in Romania cu referire la credite bancare, durata de timp de cand au fost luate si dreptul de a pune ... (vezi toată discuția)