avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort/partaj

buna ziua,am si eu cateva intrebari: in caz de divort cum s-ar imparti bunurile.... in urmatoarele conditii: masina luata cu o diferenta de bani din partea socrilor, un supermarket alimentar ( eu cu sotia 50% nasul nostru de cununie 50%), un credit luat pe numele socrului meu la care sotia este coplatitor.... bani investiti in supermarket.....cum s-ar succede lucrurile?dar in cazul in care nasul nostru imi cedeaza mie cei 50%? cu multa stima si respect
Cel mai recent răspuns: pitik123 , utilizator 17:35, 11 Iunie 2011
Bunurile comune intra in masa partajabila. Dupa cele spuse, bunuri comune sunt: masina si 50% din firma. Nu e cazul sa va cedeze nasul nimic, pt ca va intra si acea cota in masa partajabila, fiind dobandita in timpul casatoriei.
Creditul socrului nu are legatura cu dvs.

Daca sotia poate demonstra ca a contribuit mai mult la achizitionarea masinii ( ajutorul socrilor) va obtine o cota mai mare.
salut adutescu...... uni avocati spun ca trebuie sa platesc si eu la credit.....!!!nu are nici o importanta daca imi cedeaza nasul cei 50% doar mie?
buna dimineata.
donatiile nu intra in masa partajabila. daca va doneaza cota sa parte din supermarket, at. dvs. veti avea o cota mai mare decat sotia.
din cele expuse de dvs. in masa partajabila va intra masina si cota de 50% din supermarket, a dvs. si a sotiei.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Roxana alina Stancu , Avocat
daca sunteti de acord sa solutionarea pe cale amiabila divortul si partajul luati legatura cu un mediator
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
pitik123 a scris:

salut adutescu...... uni avocati spun ca trebuie sa platesc si eu la credit.....!!!

Fara sa vedem actele, e greu de spus, dar teoretic nu aveti de ce sa platiti. Pt ca, chiar daca era casatorita cand a semnat ca si co-platitor, creditorul poate sa solicite partajul, in caz de neplata, sa ii execute silit doar bunurile ei. Daca nu ati semnat si dvs, nu aveti nici o obligatie.

Cat despre cedarea cotei de catre nas, eu va recomand foarte serios sa asteptati pana dupa ce se finalizeaza divortul. Donatie, nedonatie, sa nu invoce sotia simulatia sau altceva. Mai bine dupa.

Alte discuții în legătură

In caz de divort simona_iuliana simona_iuliana dupa cununia civila ,daca tatal meu imi face act de vanzare cumparare sau donatie pe masina (care este a mea,dar pe numele tatalui ,pt ca am dat o masina la ... (vezi toată discuția)
Ceva despre partaj omero omero Cum se face partajul in cazul in care am primit de la parintii mei,in timpul casatoriei, prin contract de vanzare-cumparare locuinta actuala?in contract este ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)