avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in caz de divort

dupa cununia civila ,daca tatal meu imi face act de vanzare cumparare sau donatie pe masina (care este a mea,dar pe numele tatalui ,pt ca am dat o masina la rabla),in caz de divort sotul beneficiaza 50% din masina cu toate ca eu demonstrez ca acea masina o conduc si platesc rate pt ea de 2 ani (credit nevoi personale) ?
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 09:35, 24 Martie 2011
precizez ca inca nu am facut cununia civila,e vb peste 1 luna. vreau sa fiu precauta
Daca va transmite dreptul de proprietate prin donatie, fara ca in donatie sa se prevada ca bunul va fi comun sotilor, masina va fi bun propriu.
va avea si sotul dvs parte in cota de 1/2 la bun. sa va vanda sau va doneze bunul inainte sa va casatoriti.
Bunurile primite prin donatie sunt bunuri proprii, cu exceptia in care dispunatorul prevede in actul de donatie ca bunul se doneaza ambilor soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia nu e trecuta la contractul casei, se mai poate acum? ionuca ionuca Buna ziua, Casa este doar pe numele sotului (pt ca el a cumparat-o inainte de casatorie). Sotul este de acord sa fie trecuta si sotia in contractul casei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim. tata soțului ... Cristina N1991 Cristina N1991 Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim .Tata soțului vrea săi doneze casa la soț .după căsătoria noastravreau sa știu casa data va fii bun ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)