Cum se face partajul in cazul in care am primit de la parintii mei,in timpul casatoriei, prin contract de vanzare-cumparare locuinta actuala?in contract este trecut si numele sotiei!sora mea poate avea vreo pretentie?masina cumparata in timpul casatoriei,sotia vrea sa o lase celor 2 copii.ai nostri..cum fac sa-mi ramana mie?
multumesc!
Daca apartamentul l-ati dobandit dvs. impreuna cu sotia prin contract de vanzare cumparare, sora dvs. nu poate avea nici o pretentie. Avand in vedere ca e trecuta si si sotia in actul de vanzare cumparare, apartamentul va intra in masa partajabila. Cat despre masina, cererti ca aceasta sa va fie atribuita dvs in urma partajului. Chiar daca uneori sotii cad la intelegere cu privire la bunurile comune, in sensul ca acestea sa ramana copiilor, teoretic nimeni nu va poate obliga sa faceti acest lucru. Partajul sotilor nu implica si pe copii, asa ca in actiunea de partaj cereti ca masina sa va fie atribuita in natura dvs.
Bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei sunt prezumate de lege ca sunt bunuri comune.
Drept urmare, si casa cumparata de la parintii dvs. prin act de vanzare cumparare face parte din categoria bunurilor comune si potrivit legii sotia are o cota de 50% din acest bun.
Solutiile pentru ceea ce vreti dvs. .... eu unul nu vi le pot da in acest cadru. Si cred ca nici un coleg ....
contractul de vanzare-cumparare este cu clauza? daca da, situatia se schimba, daca este simplu atunci impreuna cu masina si celelalte bunuri se vor imparti in proces. ma alatur colegilor si mentionez ca nu are importanta ca sotia va dori sa lase masina copiilor p ca in proces masina se va atribui dvs sau fostei sotii, ulterior fiecare face ce odreste cu bunul sau. oricum totul se imparte 50%...daca nu cumva unul din dvs poate dovedi o maimare contributie asupra bunurilor.
daca puteti dovedi ca actul a fost o simulatie si in realitate pretl nu a fost paltit atunci vanzarea a fost o donatie deghizata , da intra si sora dvs ca i s-a incalcat rezerva succesorala....si se complica lucrurile. va sfatuiesc sa angajati un avocat