avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bun imobil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bun imobil dupa divort

Buna ziua,


as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza unui contract de vanzare -cumparare , cealalta parte are dreptul la o o parte din valoarea acestuia , daca se afla in concubinaj in momentul in care a fost dobandit??


mentionez ca sotul a dobandit acest bun imobil, de la parintii acestuia inainte de casatorie, dar ca cele doua parti implicate in partaj (sotul si sotia ) nu aveau niciun venit la momentul dobandirii bunului.


Multumesc frumos pentru amabilitatea de a ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 08:46, 5 Octombrie 2009
Nu, acel bun are regimul juridic al unui bun propriu al aceluia dintre sotii care este proprietar. N u este relevant daca aveau ori nu venituri in perioada concubinajului, atata vreme cat doar unul dintre cei 2 a dobandit bunul.
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt BUNURI PROPRII si nu fac obiectul partajului in cazul in care sotii divorteaza!Ele raman in patrimoniul proprietarului fiindca achizitia lor este facuta in nume propriu!B-)
Daca bunul imobil este dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza unui contract de vanzare -cumparare , se considera ca este bun propriu , chiar daca cei doi soti traiau in uniune consensuala , nefiind casatoriti .

Sotia poate avea un drept de creanta pentru eventualele imbunatatiri facute apartamentului , daca dovedeste asta cu mijloace de proba admise de lege , dar in cazul asta m-as mira sa fie asa .

Mai exista posibilitate ca sotia sa demonstreze, cu acte, ca a participat la plata imobilului respectiv cu bani proprii si in acest caz se poate lua in discutie la partaj.
Marioara Maftei a scris:

Mai exista posibilitate ca sotia sa demonstreze, cu acte, ca a participat la plata imobilului respectiv cu bani proprii si in acest caz se poate lua in discutie la partaj.

Eu ma gandii ca aceste contract de vanzare/cumparare incheiat cu parintii a fost incheiat tocmai pentru ca baiatul lor urma sa se casatoreasca si nu au dorit ca in cazul unui divort bunul sa se imparta , avand in vedere faptul ca niciunul nu avea venituri .
Mai presupun ca valoarea de vanzare a fost una simbolica ca sa nu dea banii aiurea la notar , cu toate ca puteau sa instraineze imobilul si prin tribunal .

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral lucian cohanciuc lucian cohanciuc Tatal meu a decedat si a avut in propietate mai multe imobile pe care le-a dobandit inainte de casatoria cu ultima sotie,fiind trecut necasatorit si in actele ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)