Da, asa este. Si eu cred ca este regimul comunității legale, iar marea majoritate înțelege cu privire la bani proprii salariul, asa ca sunt necesare lămuriri și cu privire la acest aspect. La ce va referiți, în întrebare, când spuneți fonduri proprii? De unde provin banii?
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina a scris:
Indiferent de regimul matrimonial, daca apartamnetul este cumparat cu fonduri proprii, este bun propriu al sotului care il cumpara iar sotia nu are niciun drept cu privire la acest bun.
Personal cred ca, in speta, vorbim despre regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, regim care guverneaza majoritatea casatoriilor din Romania, intrucat celelalte doua regimuri matrimoniale. presupun incheierea unei conventii matrimoniale,
Asa cum am spus in prima postare, trebuie sa precizati in contract faptul ca apartamentul a fost cumparat cu bani proprii, pentru a face dovada ca bunul este propriu si nu intra in masa partajabila.
Daca plecam de la situatia ipotetica ca banii nu sunt proprii, colegii au explicat faptul ca in cadrul procesului de partaj, sotia poate obtine o parte din valoarea apartamentului chiar daca acesta este pe numele parintilor.