avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun achizitionat inainte de casatorie-partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun achizitionat inainte de casatorie-partaj?

Buna ziua,

Am o masina cumparata inainte de casatorie daca o vand si imi cumpar alta cu banii pe care ii am tot inainte de casatorie in cazul unui divort cum se procedeaza (se considera bun comun)?

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 30 Martie 2012
Orice bun dobandit inainte de casatorie este bun propriu. Sotul nu va avea drepturi asupra bunurilor proprii decat in cazul in care alegeti un alt regim matrimonial decat comunitatea legala de bunuri.
Ma scuzati, nu inteleg ce presupune ``comunitatea legala de bunuri``.
Deci vreau sa stiu are sau nu are.
Multumesc,
M
Masina pe care o cumparati va fi bun comun chiar daca va fi pe numele dvs, in cazul unui divort/ partaj, daca sotul va avea pretentii asupra masinii, va trebui sa faceti dovada ca ati achizitionat-o din bani proprii.
V-ar ajuta daca acum cand veti cumpara masina, actul de vanzare cumparare sa il faceti la notar si sa scrieti in el provenienta banilor cu care cumparati, sa va faceti o proba..ca ex. banii provin din .. vanzarea bunului propriu x si se completeaza cu suma provenita din fonduri proprii platita din contul deschis la data de.. ceva asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala ! soarece_80 soarece_80 Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici.... Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Daca exista lege (document) ce se poate face pentru imobilele achizitonate inainte de casatorie iioanar iioanar As vrea sa stiu daca exista vreun document care se poate face cu sotul in cazul in care se pune la vanzare un imobil proprietate personala (achizitionat ... (vezi toată discuția)