avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala !

Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici....
Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul mostenire de la tatal meu decedat.
Daca nu semnam nici un contract prenuptial iar in caz de divort ce s-ar intampla cu imobilul ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:27, 19 Septembrie 2012
Daca bunul este dobandit inainte de casatorie, bunul va apartine in totalitate. Aveti grija insa, daca doriti sa instrainati acest bun si cu banii obtinuti veti dori sa achizitionati o alta locuinta (in timpul casatoriei), cu sau fara aport din partea viitoarei sotii, este bine ca in contractul de vanzare-cumparare sa fiti mentionat doar dumneavoastra ori, in cazul in care nu se poate acest lucru datorita opozitiei viitoarei sotii, sa va asigurati ca se mentioneaza in contract faptul ca aportul dumneavoastra financiar la achizitie este din vanzarea bunului propriu. Totusi, va sfatuiesc sa mergeti la un avocat pentru a fi sfatuit corespunzator, inainte de a lua o decizie gresita. Mai bine sa preveniti, decat sa incercati sa reparati. Cu stima.
In cazul regimului matrimonial al comunitatii legale (cel clasic, existent din perioada comunista) bunurile obtinute din mosteniri sunt bunuri proprii, la fel si cele obtinute inainte de casatorie.

Recomandarea mea este sa alegeti regimul matrimonial al separatiei de bunuri, daca nu aveti incredere in viitoarea sotie. Ofiterul de stare civila vă va intreba ce regim alegeti.
@mariusinho:
"este bine ca in contractul de vanzare-cumparare sa fiti mentionat doar dumneavoastra ori..."

Orice bun cumparat in timpul casatoriei, chiar daca este trecuta numai o parte, se prezuma a fi bun comun, daca nu este specificat ca el provine din banii obtinuti din vanzarea unui bun personal, sau daca nu exista o conventie matrimoniala in acest sens, al separatiei bunurilor.

Nu trebuie incheiata o conventie matrimoniala pentru alegerea regimului matrimonial. Atunci cand cei doi se vor afla in fata ofiterului de stare civila, acesta ii va intreba ce regim matrimonial aleg, au 3 variante:
1. Regimul matrimonial al comunitatii legale (cel clasic)
2. Regimul matrimonial al comunității convenționale (soții aleg de comun acord ce bunuri sunt comune și care sunt proprii)
3. Regimul matrimonial al separației de bunuri (fiecare își păstrează bunurile sale)
Imobilul dobandit printr-o succesiune este bun propriu.

Puteti opta petru regimul separatiei de bunuri .
Astfel , conform acestei reglementari legale, sotii vor dobandi drepturi si obligatii proprii.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria crissh crissh am cumparat un apartament in urma cu un an si in toamna ma voi casatori. As dori sa stiu in situatia in care nu aleg unul din regimurile matrimoniale, voi fi ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)