avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria

am cumparat un apartament in urma cu un an si in toamna ma voi casatori. As dori sa stiu in situatia in care nu aleg unul din regimurile matrimoniale, voi fi incadrat la unul din ele si care anume?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 22:26, 14 Februarie 2013
Comunitatea legala ( il alegeti, dar nu incheiati o conventie), iar bunul va ramane propriu.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Buna seara!

Sunteti obligat sa alegeti unul dintre cele trei tipuri de regim matrimonial, neputand exista casatorie in lipsa unui regim matrimonial ( acesta reprezinta o conditie esentiala pentru insasi incheierea casatoriei).

Numai bine!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Ana-Maria Dinescu, Avocat
deci daca aleg Regimul comunitatii legale, acest lucru este mentionat in certificatul de casatorie de catre ofiterul starii civile? dar in cazul unui divort sotul poate emite pretentii asupra imobilului (apartamentului) sau nu?
In cazul in care nu ati incheiat deja o conventie matrimoniala, veti opta in fata ofiterului starii civile.

Nu poate emite pretentii decat daca semnati o conventie matrimoniala prin care sa-i conferiti acest drept. Fiind un bun achizitionat inainte de casatorie, atat regimul comunitatii legale, cat si cel al separatiei de bunuri va pune apartamentul cu pricina la adapost.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inainte sau dupa casatorie LittleMary LittleMary Buna ziua, In curand urmeaza sa ma casatoresc. DIn pacate logodnicul meu are ceva probleme si anume: multe amenzi la primarie din cauza permisului auto, ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca jewelled jewelled In urma decesului parintilor in 2011, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. Sora mea fiind persoana cu handicap este in ingrijirea mea. In martie ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala ! soarece_80 soarece_80 Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici.... Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul ... (vezi toată discuția)