In urma decesului parintilor in 2011, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. Sora mea fiind persoana cu handicap este in ingrijirea mea.
In martie 2012 m-am recasatorit.
Vreau sa vand apartamentul parintilor in favoarea unei case la curte.
In urma acestei tranzactii, la cumparare va trebui sa declar ca sunt casatorita, dar casa va fi cumparata din banii mosteniti. Sotul meu are vreun drept asupra viitorului imobil?
Cum pot achizitiona imobilul fara a fi trecut in acte si sotul meu ?! Cum ma pot pune la adapost de un eventual divort sau pretentii ale sotului meu?
Cu multumiri....
puteti totodata face un contract de schimb (cel putin asa reiese din relatarea dumenavoastra - ca vreti sa schimbati apartamentul pentru o casa), sau faceti, asa cum a sustinut si colegul meu mai sus, mentiunea cu privire la provenineta contravalorii pretului achitat.
Nu am ales inca, am zis sa ma gandesc bine ! Inteleg ca am 1 an de gandire de la data casatoriei.
Acum m-am decis... Ca sa fie doar bunul meu ce regim matrimonial ma avantajeaza ?
Nu stiu cine va spus ca aveti un 1 de gandire, nu stie legea. In momentul casatoriei, ofiterul de stare civila ar fi trebuit sa va intrebe ce regim matrimonial ati ales, acest regim trebuie trecut in certificatul de casatorie.
Dupa 1 an de la casatorie puteti sa schimbati regimul matrimonial printr-o conventie matrimoniala.
Sunt 3 regimuri matrimoniale:
1. Regimul matrimonial al comunitatii legale (cel clasic, existent si pana acum)
2. Regimul matrimonial al comunitatii conventionale (sotii decid ce bunuri devin comun si care raman proprii)
3. Regimul matrimonial al separatiei de bunuri, acesta va avantajeaza, e cel in care fiecare sot ramane cu ce are