avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa de un sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa de un sot

Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc sa fie doar bunul meu propriu, deoarece banii imi apartin exclusiv, iar sotul meu mai are 2 copii din alta casatorie , noi avand impreuna 2 copii.doresc sa-mi protejez astfel copiii mei. sotul meu este de acord. cum procedam concret.

astept solutiile voastre
Cel mai recent răspuns: Mara 30 , utilizator 10:16, 6 Septembrie 2012
Daca banii pe care ii aveti provin dintr o mostenire sau donatie sau inlocuiesc un bun propriu atunci casa va deveni bun propriu, aveti grija ca notarul in acest caz sa treaca in act proveninenta banilor. Daca nu puteti dovedi acest lucru incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.
~ Conținut șters la cerere ~

Multumesc , dar nu prea inteleg nimic....poate nu ma pricep , dar raspunsurile sunt exact opuse

BODEALEX a scris:

Foarte dificil daca nu imposibil....
Atata vreme cat dobanditi un bun , in conditiile in care sunteti casatorita , bunul respectiv se considera "bun comun" si deci la un eventual partaj trebuie impartit .
Singura solutie pe care o vad , spre a va proteja copii , ar fi ca acea casa cumparata de dvs sa fie pe numele copilului dvs , insa si asta nu rezolva 100% cazul .



iar @Joha a scris

Daca nu puteti dovedi acest lucru incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

din cate am auzit si eu Noul cod civil permite asa ceva, nu stiam anume cum, de aceea am apelat la dvs. pentru un sfat.....in schimb constat ca b]BODEALEX imi scrie ca nu exista asa ceva...e tot regula cu bunurile comune.....:-/

ce sa fac, va rog , daca se poate un raspuns argumentat juridic ca nu am inteles nimic:help:
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Mara 30, utilizator
@bodoalex nu este imposibil! Fie va schimbati regimul matrimonial, fie dovediti ca banii sunt bun propriu cum v am indicat mai sus, fie banii pe care ii aveti ii dati parintilor sau altcuiva si vanzarea se va face cu procuratori de fonduri prin donatie si veti avea apartamentul ca bun propriu.

Da domna se poate! Urmati sfaturile de mai sus inclusiv cel din acest mesaj.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator
multumesc....daca schimp regimul matrimonial inseaman ca orice bun de acum inainte va fi numai propriu, ori al meu ori al sotului?

sau este doar pentru casa asta?

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)
Alegerea regimului matrimonial Angelica84 Angelica84 Bună seara am o intrebare urmează să recunosc casatoria in România și stau in dubi cum ar fi mai bine sa declar cu bunuri comune sau separate menționez ... (vezi toată discuția)