avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa de un sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa de un sot

Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc sa fie doar bunul meu propriu, deoarece banii imi apartin exclusiv, iar sotul meu mai are 2 copii din alta casatorie , noi avand impreuna 2 copii.doresc sa-mi protejez astfel copiii mei. sotul meu este de acord. cum procedam concret.

astept solutiile voastre
Cel mai recent răspuns: Mara 30 , utilizator 10:16, 6 Septembrie 2012
Nu stimata doamna, tot ce achiztionati dvs pe numele dvs este bun propriu. Daca doriti ca anumite bunuri sa fie proprii si altele comune exista regimul conventional.
nu sunt de specialitate ...sa vad daca ma inteles.

cand voi achizitiona casa vom opta pentru regimul conventional de acum inainte, incepand cu casa ce va fi bunul meu propriu. bunuirile ulterioare vor fi ce ia el pe numele lui este doar al lui ce iau eu este doar al meu. Deci nu mai sunt comune. Am inteles corect?
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Mara 30, utilizator
Nu. Conventia matrimoniala se incheie inainte de actul de vanzare cumparare. Apoi se va autentifica si actul devanzare cumparare nu in acceasi zi. pentru ca trebuie indeplinite niste formalitati de publicitate pentru conventie, ca sa fie opozabila tertilor. Ambele acte atat conventia cat si actul de vanzare cumparare se incheie la notar.
Sper ca acum ati inteles.
da. multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)
Alegerea regimului matrimonial Angelica84 Angelica84 Bună seara am o intrebare urmează să recunosc casatoria in România și stau in dubi cum ar fi mai bine sa declar cu bunuri comune sau separate menționez ... (vezi toată discuția)