avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una o am cu vreo 3ani inainte sa ma cunosc ea si cea de a doua am luat-o chiar cand am cunoscut-o.Intrebarea mea e.Dupa casatorie sa zicem dupa niste ani,inervine divortul.Ea are dreptul la ceva?Se impart si bunurile din inaintea casatoriei?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: janice , utilizator 20:54, 15 Septembrie 2007
Proprietatile nu se impart daca sunt exclusiv ale dvs.
Daca proprietattile au fost dobandite cu aportul ambilor concubini se poate considera ca sunt bunuri coachizite si se pot imparti.
bunurile dobandita inaintea casatoriei , mai nou si a concubinajului nu se impart.
daca obtii bunuri pe numele tau in timpul casatoriei ...acelea se impart chiar daca numai unul din soti este trecut pe act. este bun comun din timpul casatoriei. daca sunt bunuri dobandite in timpul concubinajului....se poate obtine mai nou sa fie trecute ca bun comun.
este o intrebare foarte interesanta si pentru mine deoarece sunt in aceas situatie,noi am cumparat locuinta impreuna dar fiind in concubinaj apare numai numele ei in contract iar dupa sase ani ne am casatorit , mar interesa ca in cazul unui divort ce drepturi am asupra locuintei?
se incearca legiferarea concubinajului tocmai pentru a se evita pe cat posibil problemele cu care va confruntati. Daca apare numai o parte in contractul de cumparare al unui imobil e greu de demonstrat ce contributie a avut celalalt. E bine sa ai o declaratie a concubinei din care sa reiasa partea ta de contributie. E ideal sa fie data in fata unui notar , dar e bine si sub forma de chitanta sub semnatura privata cu 2 martori. Daca imobilul s-a cumparat cu credit , atunci ar trebui sa ai un document (declaratie) care sa ateste de cand locuiti impreuna si contribuiti la cheltuielile coumne.

Alte discuții în legătură

Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Partaj anadediu anadediu in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in ... (vezi toată discuția)