avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una o am cu vreo 3ani inainte sa ma cunosc ea si cea de a doua am luat-o chiar cand am cunoscut-o.Intrebarea mea e.Dupa casatorie sa zicem dupa niste ani,inervine divortul.Ea are dreptul la ceva?Se impart si bunurile din inaintea casatoriei?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: janice , utilizator 20:54, 15 Septembrie 2007
am si eu o intrebare referitoare la acest aspect. In ce masura un bun dobandit in timpul casatoriei poate fi trecut ca fiind bun comun?Se poate acest lucru?Ma intereseaza pentru ca am introdus o actiune de partaj pe care vroiam sa o incheiem printr-o tranzactie insa judecatorul mi-a pus in vedere sa timbrez la valoarea imobilului ceea ce nu mi se pare corect avand in vedere ca, sotul meu(fostul concubin) nu contesta valoarea imobilului si nici dreptul pretins. Judecatorul a vazut aceasta actiune ca pe o actiune in revendicare. Este corecta solutia?
Da, Adolf, tot ceea ce este cumparat de macar unul dintre soti in timpul casatoriei este prezumat a fi bun comun, chiar si un capat de ata. Nu conteaza ca e bun mobil sau imobil; exceptiile sunt putine si clar determinate, desi uneori exista controverse chiar privitor la acestea.

Cu privire la mesajul despre taxa de timbru, nu mi se pare ca ar trebui taxat la valoare, insa e stiut ca oricum se plateste taxa de timbru catre stat la valoarea bunului partajat care a picat in lotul partii, la investirea hotararii (cel mai tarziu), taxa calculata conform taxelor notariale. Vedeti daca suma ceruta de instanta este la valoare avand in vedere taxele judiciare sau pe cele extrajudiciare catre stat.
Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 5 ani. In acest timp am construit impreuna o casa, dar in actele de proprietate apare numai numele lui. Dupa 5 ani ne-am despartit.
Cum pot sa-mi recuperez bani cu care am contribuit la constructia casei? Pnetru unele sume cheltuite la constructia acestei case am chitante si facturi, alte sume sunt recunoscute de el. Este valabila si proba cu martori in cazul concubinajului, daca se ajunge la un proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Partaj anadediu anadediu in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in ... (vezi toată discuția)