avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in urma ramanerii definitive a hotararii de divort fosta sotie a introdus in instanta actiunea de partaj a bunurilor comune. totusi, din timpul casatoriei nu au existat multe bunuri comune, ele fiind achizitionate in mare parte in timpul concubinajului. astfel, in masa bunurilor partajabile intra si bunurile achizitionate in timpul concubinajului sau trebuie introdusa o actiune separata de imparteala a acestor bunurilor cnf prevederilor dreptului comun?
BUNA SEARA
din actiuea de partaj nu fac parte decat bunurile comune ...
bafta
cam are dreptate end dar nu este neaparat o regula.
depinde si de cum pot dovedii fostii concubini, aportul lor la cumpararea acelor bunuri.
In ceea ce priveste bunurile dobandite in timpul casatoriei nu sunt probleme...
Bunurile din perioada concubinajului ridica probleme. Aceste bunuri dobandite in perioada concubinajului sunt pe numele fostului sot?
bunurile dobandite in timpul concubinajului sunt pe numele sotului iar sotia le a inclus in masa partajabila. este legal?
daca aceste bunuri au fost dobandite anterior casatoriei , nu pot face obiectul procesului de partaj.
doar in masura in care sotia a contribuit in vreun fel la achizitionarea acestor bunuri .
si poate demonstra acest lucru, cu acte.
in cazul in care are inscrisuri probante in sensul dorit, poate invoca eventual un drept de creanta .

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj deucu consulting deucu consulting speta e urmatoarea;dna x introduce actiune de divort care pana in prezent nu este definitiva si irevocabila,povestea este lunga dna fiind plecata din tara,are ... (vezi toată discuția)