avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se cunoaste ? am auzit ceva la tv ca s-ar imparti chiar daca nu esti casatorit legal
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:00, 11 Septembrie 2011
daca se dovedeste cu acte modalitatea in care au fost cumparate bunurile si contributia fiecaruia, este asemanator unui divort, numai ca aici nu se prezuma ca bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt achizionate de ambii.

Un partaj nu poate fi asemuit juridic cu un divort. Sunt spete total diferite.
Este adevarat ca exista un mit precum ca dupa o anume perioada de concubinaj (unii sustin 5 sau 10 ani), toate bunurile dobandite inainte de unul din concubini devin bunuri comune, respectiv partajabile. Dar este numai UN MIT.Nimic adevarat.
Despre bunurile dinaintea concubinajului, (ca si cele dinaintea casatoriei legale), nu se poate spune ca sunt bunuri comune, sau partajabile cu concubina.
In schimb, daca in timpul concubinajului ati dobandit anumite bunuri, iar daca cu martori si documente dovediti ca ambii concubini au avut contributie materiala in cadrul concubinajului, se pot considera bunuri comune si se vor supune unui partaj.
Dar, repet, numai bunurile dobandite in timpul concubinajului, cu aportul ambilor.

Persoana in cauza avea un apartament dobandit inainte de "casatorie ".
jhon.rapidistu a scris:

Persoana in cauza avea un apartament dobandit inainte de "casatorie ".


Inainte de "casatorie" sau concubinaj, nu intereseaza pe nimeni.
La un eventual paraj, discutati numai pe ce s-a achizitionat "in timpul....".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Partaj bubucrina bubucrina la paraj se impart si bunurile dobandite in timpul concubinajului? dupa 3 ani de munca si sacrificii am ajuns in drum cu doi copii mici . iar politia spune ... (vezi toată discuția)