Tatal meu a decedat si a avut in propietate mai multe imobile pe care le-a dobandit inainte de casatoria cu ultima sotie,fiind trecut necasatorit si in actele de propietate.
Acum ultima sotie revendica si afirma ca ea a cumparat imobilele si a participat la imbunatatirea acestora,declarand ca inainte de casatorie a trait in concubinaj cu tata.
Mentionez ca a facut intabularea acestor imobile in timpul casatoriei cu ultima sotie,dar datele de spre propietar ramanand aceleasi.
Se poate cere drept de creanta si se pot anula contractele de vanzare cumparare invocand asa ceva?
Contractele de vanzare cumparare e foarte greu sa le anuleze acum, invocand faptul ca imobilele au fost cumparate in timpul concubinajului.Ar insemna ca si notarul a facut niste falsuri..
Eu cred ca ar trebui sa mergeti la un avocat cu actele avute si va veti lamuri ce trebuie sa faceti.
Sotia supravietuitoare are dreptul la 1/4 din bunurile ramase de la sot, daca aceste bunuri au fost ale lui si nu bbunuri comune.
dvs. ca fiu detineti 3/4. Lasati-o sa introduca actiune de partaj (sa timbreze la valoare) si urmare judecatii...o sa trebuiasca sa demonstreze cele sustinute.
Mult succes.
av.M.Hornea
Daca a adus la masa de partaj bunuri noi...atunci va trebui sa timbreze la valoare.Verificati acest aspect. Restul...sa dovedeasca.La fel si dvs. va trebui sa dovediti ca nu e asa cum sustine ea.(cu martori si inscrisuri si o puteti prinde cu intrebarile la interogatoriu).
Mult succes
av.M.Hornea
sotia tatalui dvs poate invoca un drept de creanta la dobandirea acestor bunuri.
pe de alta parte prescrptia este suspendata intre soti.
depinde cand afirma aceasta doamna ca a contribuit cu bani.
ea afirma ca atat inainte de casatorie,dar si dupa,a luat bani de la famila ei si a facut aceste investitii,fara a avea surse de venit declarate pe undeva.
multumesc pentru mesaj
Parataj succesorial
php
Buna ziua,
Ca multi alti utilizatori am ajuns pe acest forum pentru a pune o intrebare.
In urma decesului tatalui in anul 1987 nu s-a facut partaj ... (vezi toată discuția)