avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa 11 luni de casnicie fara bunuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa 11 luni de casnicie fara bunuri dobandite...

Dupa 11 luni de casnicie, sotia isi parasseste sotul si domiciliul, aparent fara motiv si pleaca la parinti, luand cu ea si fetita lor de 11 luni. Ulterior a venit sa-si ia si lucrurile. Acum intentioneaza sa divorteze. Casa este a sotului, dinainte de a se cunoaste ei.
Ea nu a lucrat nici inainte de casatorie, avand numai 19 ani si nici dupa, iar bunuri materiale nu au dobandit in cele 11 luni de casnicie...; sustine insa ca a avut "grija de el" si de copilul lui, ramas dintr-o alta casatorie in varsta de 5 ani.
Are motive sa se ingrijoreze sotul pentru o astfel de actiune de partaj avand in vedere cele de mai sus?
exista oare o perioada de casnicie dupa care bunurile devin comune, nu cred...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:31, 18 Ianuarie 2009
Sunt bunuri comune si se supun partajului doar bunurile dobandite dupa incheierea casatoriei.
In acest caz, sotul nu trebuie sa-si faca probleme, casa este bun propriu si nu va putea face obiectul partajului
Imobilul, bun obtinut inainte de incheierea casatoriei,in acest caz este bun propriu. Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Sotia, invocand motivul ca a avut grija de sot si fiica acestui din alta relatie nu poate obtine cota parte din bunul sotului.
Faptul ca a avut grija de acestia sunt doar obligatii fata de familia sa.
Sotul poate sta linistit deoarece sotia sa nu are dreptul la bunul sau propriu. Cu stima.Av. Dan Florenta
Va intreb: nu ati cumparat vreun televizor, nu ati facut vreun cont bancar de care sa stie sotia, nu ati primit bani la nunta? Nu ati luat masina sau frigider, nimic? Mobila, ceva?
Ca astea ar fi bunuri comune...

Daca nu aveti, e drept, nu conteaza ce si cat au muncit sotii, nici el si nici ea, ca nu aveti ce imparti... Dar avand in vedere ca am intalnit cupluri care si-au impartit si borcanele de muraturi (erau goale), cine stie ce doreste sotia sa imparta cu dv.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Executare silita stroiescu stroiescu ce se intampla daca nu am nimic pe numele meu dar in urma cu un an mam casatorit si sotia mea are dobandite inaintea casatoriei niste bunuri casnice ,frigider ... (vezi toată discuția)