avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA DIVORTAM DUPA 24 ANI ACEASTA CASA ESTE CONSIDERATA INCONTINUARE A SOTULUI SAU SE IMPARTE?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 13:24, 12 Februarie 2010
Imobilul (casa de locuit) care a apartinut sotului inainte de casatorie si a fost vandut dupa casatorie, iar cu banii incasati ati cumparat un alt imobil(casa de locuit) se considera bun comun dobandit in timpul casatoriei. In caz de divort, acel bun se partajeaza!
Daca insa sotul va face dovada faptului ca noua casa a fost achizitionata cu banii proveniti din vanzarea unui bun propriu si deci bunul sau propriu a fost inlocuit cu un alt bun , s-ar putea ca sotul sa fie considerat proprietar singular, sotia avand doar dreptul la alte bunuri dobandite in comun si eventual la recuperarea sumelor de bani aduse ca aport la intretinerea si sporirea valorii imobilului
Opinia mea este ca bunul dobandit in timpul casatoriei, dar cu pentru care s-a facut plata cu o suma de bani provenita din vanzarea unui alt bun imobil, avut in proprietate inainte de casatorie, este bun propriu si nu poate face obiectul unui partaj in caz de divort.
consider ca in acest caz bunul dobindit, in timpul casatoriei, ca urmare a vinzarii unui bun propriu are acelasi regim juridic ca si bunul instrainat. dv. aveti, in schimb, un drept de creanta asupra cotei parti a sumelor cheltuite pentru imbunatatirile aduse acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cumparata inainte de casatorie Lucky3 Lucky3 Buna ziua! Fiul meu a cumparat o casa cu multi ani inainte de casatorie, dar a vandut-o dupa casatorie. As dori sa stiu daca , banii proveniti din vanzarea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)