avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa cumparata inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa cumparata inainte de casatorie

Buna ziua!
Fiul meu a cumparat o casa cu multi ani inainte de casatorie, dar a vandut-o dupa casatorie. As dori sa stiu daca , banii proveniti din vanzarea acestei case , constuie bun propriu sau bun comun, in cazul unui divort ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: , 22:06, 24 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun propriu.
Daca face dovada celor spuse,suma de bani,provenita din vânzarea imobilului,precum și celelalte sume de bani dobindite înainte de căsătorie,împreună cu moștenirile primite,nu fac obiectul partajului(în principiu).Doar bunurile dobindite în timpul căsătoriei se împart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul dintre soti elena mituta elena mituta Va rog sa ma ajutati!!!! spuneti -mi daca sotia are dreptul la proprietate (imobil)daca pe actul de vanzare cumparare scrie ca banii provin din mostenirea ... (vezi toată discuția)