avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul dintre soti

Va rog sa ma ajutati!!!! spuneti -mi daca sotia are dreptul la proprietate (imobil)daca pe actul de vanzare cumparare scrie ca banii provin din mostenirea tatalui?? precizez ca, cumpararea ap. a fost dobandit in timpul casatoriei. alt aspect este ca avem un copil impreuna inca nu a intervenit custodia, precizez ca sotia a parasit domiciliul conjugal cu copilul ,eu fiind de acord sa il i-a .ajutati-ma cu un sfat ce trebuie sa fac:(:(. inca nu am intentat divort,dar nici ea. Va multumesc anticipat.:(:">
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:50, 23 Martie 2010
Daca banii cu care ati cumparat imobilul provin din mostenirea primita dupa decesul tatalui, atunci acel imobil este un bun propriu si nu se va partaja in cazul divortului.
Daca exista probe care sa sustina ca achizitia imobilului s-a realizat exclusiv din contributie personala,apartamentul reprezinta bun propriu,care nu intra in masa de partaj
Consultati avocat
Din cele relatatae de dvs.imobilul,pare a fi bun propriu,deci acesta nu poate fi adus la masa de impartit.
In cazul unui eventual divort sotia dvs nu are dreptul la cota parte din imobilul cumparat cu banii provenind din mostenirea primita ca urmare a decesului tatalui dvs. :)
intrucat se mentioneaza pe actul de v-c faptul ca banii cu care se achizitioneaza imobilul provin din vanzarea unei mosteniri , at . acesta are calitatea de bun propriu si nu va fi inclus in masa partajabila. atentie, acest lucru este valabil doar in situatia in care imobilul a fost cumparat doar cu banii proveniti din mostenire . daca a fost platita in plus si o diferenta de bani , sotia poate invoca un drept de creanta in ceea ce priveste suma de bani respectiva . ;)
tot astfel, daca imobilul a fost renovat pe perioada casatoriei sotia are dreptul al despagubiri .

daca sunteti decis sa divortati , puteti depune actiunea de divort la judecatoria din raza ultimului domiciliu comun .

Alte discuții în legătură

Donatie in timpul casatoriei sonia_01 sonia_01 Buna ziua, Casa in care locuim are urmatoarea poveste: in urma mortii bunicului sotului meu, s-a deschis succesiunea si s-a impartit casa si pamantul ... (vezi toată discuția)
Divorț - drept partaj 1Andreea 1Andreea Bună seara! Se dă următoarea situație: Soția, Andreea, a inițiat acțiunea de divorț pe data de 15.01.2016. Pe data de 15.02.2016 (divorț ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)