Bunurile dobadite in timpul casatoriei se prezuma a fi bunuri comune, chiar daca pe contractul de vanzare-cumparare este trecut numai unul dintre soti... asta pana la o proba contrara ...:)
Dar, exista posibilitatea mentionarii exprese in contractul de vanzare-cumparare a faptului ca banii cu care se achizitioneaza bunul respectiv provin in mod exclusiv din vanzarea bunului propriu mostenit.
Da, puteţi, în condiţiile susmenţionate, fiindcă veţi menţiona provenienţa banilor , ca fiind valoarea obţinută pe apartamentul moştenit , pe care o înlocuiţi cu o altă valoare -noul imobil, dar şi dacă veţi încheia o convenţie matrimonială prin care să optaţi pentru regimul matrimonial al separaţiei de bunuri, astfel casa , cumpărată cu banii dvs. va fi un bun propriu.
Copiii soţului dvs. nu vă vor moşteni pe dvs., în schimb soţul dvs. da, singur, dacă nu aveţi şi dvs. copii, sau alături de copiii dvs. Desigur că şi el va fi moştenit de copiii lui, după decesul său, astfel că , în final , tot la ei va ajunge casa dacă dvs. decedaţi prima, iar soţul vă moşteneşte , el singur, în lipsa altor rezervatari.Dacă soţul dvs. va deceda înaintea dvs. însă , copiii soţului nu vot putea beneficia de bunul dvs. propriu.