avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea mea - cumparam impreuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea mea - cumparam impreuna

Am un apartament mostenire de la mama mea.
In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu?
Sau daca nu, noi fiind aproape pensionari, ce ar trebui sa fac ca copiii numai ai lui sa nu pretinda o parte de mostenire de la aceasta proprietate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliaagafia , utilizator 08:24, 19 Septembrie 2012
Mai ramane cazul daca dupa el eu impart sau nu casa cu copiii lui, adica doar ce ma intereseaza, daca el pleaca primul sa nu fiu nevoita sa fac partaj cu copiii lui, adica sa vand casa ca sa le dau cota parte, daca nu am bani ???????????
Numai acest caz, va rog
Nu, dacă soţul dvs. va deceda primul , în masa succesorală vor intra doar bunurile care se află în proprietatea exclusivă a soţului, din care vor avea partea atât copiii soţului, cât şi dvs. Casa , care va fi bunul dvs. propriu, nu va intra în masa succesorală rămasă după defunct . Deci , indiferent ce fel de bunuri vor rămâne după soţ, dacă acesta era proprietar , descendenţii şi soţul supravieţuitor vor fi nevoiţi să împartă, după cum se înţeleg, ori dacă nu se înţeleg, prin instanţă îşi vor primi cotele cuvenite.
Casa dvs. , care se va afla în proprietatea exclusivă a dvs., nu o veţi împărţi cu copiii soţului, aceasta neintrând în masa de împărţit după defunctul dvs. soţ.
Doar dacă decedaţi dvs. întâi , soţul rămas în viaţă vă va moşteni, casa dvs. , iar pe soţ îl vor moşteni copiii lui.
Daca pun casa intabulata pe amandoi cu mentionarea expresa in contractul de vanzare-cumparare a faptului ca banii cu care se achizitioneaza provin in mod exclusiv din vanzarea bunului meu propriu mostenit, totusi este si proprietatea lui si daca el decedeaza primul copii lui intra la partaj si numai prin proces pot sa il pastrez casa exclusiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)
Ref. moșteniri și rezervatari im82 im82 Bună seara, Ref. moșteniri În cazul decesului unuia dintre soți, într-o familie care nu are copii, chiar dacă există un testament în beneficiul ... (vezi toată discuția)