avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea mea - cumparam impreuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea mea - cumparam impreuna

Am un apartament mostenire de la mama mea.
In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu?
Sau daca nu, noi fiind aproape pensionari, ce ar trebui sa fac ca copiii numai ai lui sa nu pretinda o parte de mostenire de la aceasta proprietate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliaagafia , utilizator 08:24, 19 Septembrie 2012
La dezmembrarea unui teren numai al sotului am semnat ca: "a fost dobandit de sotul meu anterior casatoriei si achitat din banii sai proprii, subsemnata neavand nici un fel de pretentii materiale sau de alta natura civila cu privire la acest imobil"
In caz de, eu nu mostenesc imobilul sotului?????
Casa va fi doar pe numele dvs. şi numai a dvs.
Pentru cea de-a doua întrebare, răspunsul este acela că, deşi aţi semnat că nu aveţi nicio pretenţie la terenul soţului, cu toate acestea nu v-aţi pierdut dreptul de moştenire. Ceea ce aţi semnat este un act iner vivos ( între vii) şi drepturile dvs. nu există , faţă de acel teren, de pildă , în caz de partaj. În caz de deces, soţul supravieţuitor moşteneşte o cotă parte din bunurile patrimoniale ale soţului defunct , indiferent dacă ecestea erau bunuri proprii.
MULTUMESC
Multumesc, aproape m-am lamurit.
Totusi, as vrea sa punem casa cumparata pe amandoi, ca sa fie bine in familie, tot ce vreau este eu este ca, in caz , copii lui sa nu ceara parte de mostenire pe casa cumparata cu banii mei, atat. Sau in caz de divort sa nu facem partaj.
Ajunge mentionarea expresa in contractul de vanzare-cumparare a faptului ca banii cu care se achizitioneaza bunul respectiv provin in mod exclusiv din vanzarea bunului meu propriu mostenit?
În caz de partaj da, ar fi suficientă acea menţiune.
Cât priveşte dreptul de moştenire al copiilor soţului, cred ca v-am expus într-un mesaj anterior faptul că , dacă dvs. decedaţi înaintea soţului , soţul vă moşteneşte , şi , automat, la decesul soţului copiii acestuia vor moşteni bunurile tatălui , chiar dacă o parte din ele provin din moştenire, indiferent a cui, a dvs. sau a altcuiva.

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)
Ref. moșteniri și rezervatari im82 im82 Bună seara, Ref. moșteniri În cazul decesului unuia dintre soți, într-o familie care nu are copii, chiar dacă există un testament în beneficiul ... (vezi toată discuția)