Bună seara!
Se dă următoarea situație: Soția, Andreea, a inițiat acțiunea de divorț pe data de 15.01.2016.
Pe data de 15.02.2016 (divorț nefinalizat), bunicii din partea soției îi cumpără fiului major un imobiliar cu titlul de nudă proprietate, dreptul de uzufruct viager revenindu-i Andreei.
Se ia în considerare în partaj acest bun? În altă ordine de idei, are tatăl, încă soțul Andreei, vreun drept asupra bunului?
Trebuie specificat în contract că banii provin de la bunici, sau este suficient extrasul bancar în care este evidentă proveniența banilor?
Aveți o alternativă mai bună?
Buna seara,
Bunurile care se impart la partaj sunt bunurile COMUNE realizate de cei doi in timpul casatoriei.
Apartamentul copilului celor doi nu face parte din aceasta categorie de bunuri deci nu intra in masa partajabila.
Cat priveste provenienta banilor pentru apartamentul copilului, doar notarul ii va putea lui spune ce acte ii sunt necesare la incheierea contractului de vanzare cumparare. El este cel care incheie actul de vanzare cumparare si nu bunicii sau mama sau altcineva.
Bunicii sotiei ii cumpara fiului major un imobil/nuda proprietate, iar sotia are drept de uzufruct viager, daca am inteles bine..Pai, sotul, nu are nici un drept la proprietatea fiului, caci propietar al bunului e fiul , sotia are doar drept de folosinta.
E bine sa scrieti in acte , daca doriti si provenienta banilor pt plata, sau se poate da o declaratie prin care fiul sa confirme de unde sunt banii cu care s-a achizitionat imobilul, facandu-se eventual referire si la extras.
Notarul va da cea mai buna solutie.
Interesul este ca fiul, respectiv Andreea(mama), sa aibă drepturi exclusive asupra bunului.
Da, există alți moștenitori. Bunul îi este destinat atât fiului, cât și Andreei.
Dreptul de folosință nu "intră" în masa partajabilă, corect?