am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc
Nu se imparte.Bunul e dobandit inainte incheierii casatoriei.Sotul , insa , are un drept de creanta cu privire la imbunatatirile aduse imobilului (supus termenului general de prescriptie , cel de trei ani, care curge de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacerea casatoriei prin divort , intrucat prescriptia intre soti nu curge , este suspendata).
Casa dobandita inainte de casatorie are calitatea de bun propriu, prin urmare ea nu face parte din masa supusa partajului bunurilor comune.
Daca in timpul casatoriei prin munca si contributie comuna ati adus imbuntatiri acestui imobil, sotul dvs. are un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei de 1/ 2 din aceste imbunatatiri.
Bun comun
mfd290673
Va rog lamuriti-ma in legatura cu urmatoarea problema:la cat timp dupa casatorie un bun dobandit inainte de aceasta,devine bun comun?Detin informatia ca dupa ... (vezi toată discuția)