Ca multi alti utilizatori am ajuns pe acest forum pentru a pune o intrebare.
In urma decesului tatalui in anul 1987 nu s-a facut partaj succesorial intre frati si sotie. Sotia a decedat, iar imobilul a fost donat cu clauza de intretinere unei nepoate. Fratii mai au vreun drept la partaj succesorial dupa tata? In timpul vietii sotia a instrainat alte bunuri imobile, declarand ca nu are mostenitori legali in viata, desi cei doi copii sunt in viata. Avand in vedere declaratia sotiei privind inexistenta mostenitorilor legali, este acel act valabil si legal?
Spuneti ca: In urma decesului tatalui in anul 1987 nu s-a facut partaj succesorial intre frati si sotie.
... sa inteleg ca nu au existat copii din casatorie...:-/
Apoi spuneti ca: "In timpul vietii sotia a instrainat alte bunuri imobile, declarand ca nu are mostenitori legali in viata, desi cei doi copii sunt in viata." ... deci cei 2 soti aveau copii impreuna???:-/
Din ce ati postat dvs, se deduce ca sotia a instrainat bunuri ce nu-i apartineau in totalitate. In aceasta situatie fratii au doua posibilitati. Ori solicita anularea partiala a atelor de instrainare sau revendica cota ce li se cuvine din imobilele instrainate. Pentru un raspuns mai la obiect trebuie analizat si regimul juridic al bunurlor imobile instrainate de exemplu: sunt bunuri comune, au fost dobasndite in timpul casatoriei sau sunt bunuri personale ale fiecarui sot, situatie de natura a schimba datele problemei. Sfatul meu este sa consultati un avocat care va poate lamuri mai bine, analizand si toate inscrisurile ce le puteti prezenta. Succes
In acest caz, daca din casatorie au rezultat copii, acestia aveau un drept la mostenire, alaturi de sotia supravietuitoare.
In cazul in care aceasta a instrainat bunurile, pe baza unei delcaratii false, se poate solicita anularea actelor de instrainare.
Dar pentru o edificare mai buna si mai completa, e bine sa consultati un avocat caruia, asa cum spunea si truevio, e bine sa-i prezentati toate inscrisurile de care dispuneti.:rolleyes:
Este posibil ca sotia supravietuitoare sa fi instrainat decat cota sa parte. In cazul in care a instrainat cota de 1/1 cel mai bine este sa contactati un avocat pentru a va formula cererea de care aveti nevoie.
Mostenire, testament
dancerhd
Doresc sa-mi spuna careva cum este cel mai bine sa procedez?
Situatia de fapt, sunt casatorit , am 2 copii in vartsa de 21 respectiv 17 ani, datorita situatie ... (vezi toată discuția)