avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, testament

Doresc sa-mi spuna careva cum este cel mai bine sa procedez?
Situatia de fapt, sunt casatorit , am 2 copii in vartsa de 21 respectiv 17 ani, datorita situatie conflictuale dintre mine si sotie , as dorii sa aflu care este calea legala cea mai sigura ca sa pot lasa unice mostenitoare pentru partea mea din ceea ce am realizat si bineinteles voi mostenii intre timp pe cei 2 copii. Stiu ca nu e placut sa te gandesti la asa ceva dar nici nu as vrea ca doamne fereste in cazul in care eu o sa dau coltul , cea care a dat cu piciorul sentimentelor sa beneficieze mai mult de 1/2 din ceea ce am reusit impreuna.
Deci ce as putea sa fac ca sa pot numii unici mostenitori copii ?
Cel mai recent răspuns: dancerhd , utilizator 14:29, 2 August 2013
Buna ziua,
Daca exista o stare conflictuala intre dumneavoastra si sotie, puteti sa solicitati divortul sau separatia juridica a bunurilor, conf art. 370 C.Civ.
Puteti, totodata, sa incheiati un testament notarial care ar micsora cota sotiei supravietuitoare.
Puteti, de acord cu sotia, sa instrainati in perioada vietii, bunurile vanzandu-le sau donandu-le copiilor.
av. Gabriel Klein Kiritescu
da exista o stare conflictuala intre noi de o perioada de timp , nu am fost si nici nu voi fi de acord cu divortul , stiu ca este ceva anormal dar asta este dorinta mea, insa m-ar interesa daca exista cadrul legal pentru a micsora cota sotiei in caz de succesiune sau mostenire. Mai pe inteles
In cazul in care se face un partaj fiecare are 1/2 din bunurile detinute in comun , dupa decesul unuia dintre soti masa succesoriala se imparte intre sotul supravietuitor si copii asa ca eu mi-as dorii ca in acest caz 1/2 ce mi se cuvine cat sunt in viata sa ramana doar copiilor fara a avea drept si sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces - pasi pentru mostenire hajnyci hajnyci Buna ziua! In cazul in care a decedat o persoana si avea o avere (casa+masina), pt impartirea mostenirii, mostenitorii (sotia si copii) trebuie sa se adreseze ... (vezi toată discuția)
Parataj succesorial php php Buna ziua, Ca multi alti utilizatori am ajuns pe acest forum pentru a pune o intrebare. In urma decesului tatalui in anul 1987 nu s-a facut partaj ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni singurul mostenitor al tatalui meu mausica mausica Buna ziua, mama mea a decedat cu mult timp in urma, tatal meu s-a recasatorit (toate bunurile proprietate le-a dobandit in actuala casatorie) si nu are copii ... (vezi toată discuția)