avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces - pasi pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces - pasi pentru mostenire

Buna ziua!
In cazul in care a decedat o persoana si avea o avere (casa+masina), pt impartirea mostenirii, mostenitorii (sotia si copii) trebuie sa se adreseze unui notar din raza domiciliului defunctului? sau cei pasi trebuie urmariti (mostentorii vor sa valoreze mostenirea)?
Multumesc,
Hajnalka
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:24, 25 Noiembrie 2013
Buna seara,
Va trebui sa va prezentati la un notar care are in raza de competenta ultimul domiciliu al defunctului.
Va trebui sa aveti la dumneavoastra acte de stare civila ale copiilor si sotului supravietuitor (C.I.-uri, acte de nastere, de casatorie, eventuale sentinte de divort, etc)
Va trebui sa aveti actul de deces al defunctului.
Va trebui sa aveti asupra dumneavoastra toate actele privind bunurile ce compun masa succesorala.
Va trebui sa aveti si ceva bani sa achitati o parte din taxa.
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gabrielaion gabrielaion Buna ziua. Referitor la succesiune, inteleg ca taxele si impozitele sunt procent din valoarea mostenirii. DACA NU CUNOSC TOTALITATEA MOSTENIRII? Daca aflu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune andreyy82 andreyy82 Buna ziua. Am o problema putin mai delicata. Tatal meu a deceadat acum 2 luni , iar fosta lui sotie ( a 2a casatorie, eu fiind din prima casatorie a lui), a ... (vezi toată discuția)