avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Referitor la succesiune, inteleg ca taxele si impozitele sunt procent din valoarea mostenirii. DACA NU CUNOSC TOTALITATEA MOSTENIRII? Daca aflu despre diverse bunuri/conturi/terenuri dupa efectuarea succesiunii? Nu exista varianta "mosteneste tot", fara mentionarea averii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:25, 21 Mai 2013
Buna ziua,
Daca ulterior dezbaterii succesiunii se constata ca mai exista si alte bunuri in masa succesorala, se poate merge la notar pentru un supliment de succesiune.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Indiferent cand? Poti sa afli peste un an ceva, peste 5 ani inca ceva? Statul Roman nu cauta mostenitorii unor bunuri, daca se constata ca nu mai sunt platite impozitele?
Am gasit un antecontract de vanzare pentru un teren agricol, incasat 100%, pe care urmeaza sa-l definitiveze mostenitorii (intarzierea datorata efectuarii cadastrului pt un teren retrocedat prin stramutare, doar cantitativ si fara a fi delimitat). Eu mai trebuie sa platesc impozit pe el, ca pe o mostenire?
Buna ziua,
Indiferent cand. Din momentul in care s-a dezbatut o parte din mostenire inseamna ca aceasta a fost acceptata in totalitae cu activ si pasiv.
Faptul ca dupa un timp se descopera alte bunuri nu mai are relevanta asupra dreptului de mostenire. Se solicita de fiecare data o suplimentare a masei succesorale.
In privinta acelui teren care se va vinde, da va trebui sa platiti, el fiind, teoretic, parte din masa succesorala. Poate va intelegeti cu cumparatorul sa va plateasca el.
av. Gabriel Klein Kiritescu
gabrielaion a scris:

Nu exista varianta "mosteneste tot", fara mentionarea averii? Multumesc.

Nu, nu există.

Există doar varianta eliberării unui certificat de calitate de moştenitor, dar acolo nu se face referire nici măcar generic la bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in urma renuntarii tacite mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 15ha teren extravilan, o casa(in care a locuit cu tata) si 7 copii. In 1958 terenul a fost preluat in CAP iar in 1981 bunicii au decedat.In ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire stelicad stelicad Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune andreeastef andreeastef buna ziua,va cer ajutorul im anumita problema:in urma cu 20 de ani mama mea a decedat,eu fiind unicul copil.cate procente imi revin si care este pretul de ... (vezi toată discuția)