avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote mostenire

Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in state cu chitanta de mana in anul 2007. Intrebarea mea este daca aceea femeie dupa moartea tatalui meu poate primi ceva mostenire?
Cel mai recent răspuns: stelicad , utilizator 10:10, 6 Iunie 2013
Terenul este dupa cum spuneti D-voastra, este al D-voastra, si nu poate intra in masa de partaj succesoral. Casuta se va imparti in functie de mostenitori. Dar, sfatuitel pe tatal D-voastra sa incheie un acord ''prenuntial", fiecare cu averea lui si, atunci averea tatalui D-voastra va fi pasa la adapost, de vreo "smecherie," pe care vrea sa o faca viitoarea sotie.
Dar nu ati pomenit daca dupa mama D-voastra s - a dezbatut mostenirea??
Buna ziua,
Atata timp cat terenul si casa sunt ale dumneavoastra, indiferent de actele de detinere, raspunsul este NU!
De ce nu incercati sa va consolidati titlul printr-o actiune in instanta pentru constatarea dreptului de proprietate.
Prietenul din SUA va putea trimite la instanta un inscris notarial prin care sa confirme acea chitanta de mana.
In felul acesta ati avea acte legale si v-ati putea inscrie dreptul de proprietate asupra terenului si casei in cartea funciara evitand orice complicatie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Eu sunt unicul fiu. Nu doresc mostenirea de la el. Tot ce are acolo e facut de mine. Dar nici nu doresc sa poata beneficia aceea femeie de bunurile lui. Nu am facut succesiune dupa mama deoarece am considerat ca nu am la ce. Casuta lui nu figureaza in acte, am doar chitanta de mana pe teren. Insa nu as vrea sa il pacaleasca cumva aceea femeie si sa ii vanda casa.
Va repet, formulati cerere in instanta pentru constatarea dreptului de proprietate asupra terenului si a casei (casa va apare prin accesiune imobiliara) si nu veti avea probleme.
Va sfatuiesc sa dezbateti si sucesiunea de pe mama daca au ramas o masa succesorala de pe urma ei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ok....asa voi face. Eu sunt medic si nu lucrez in tara. Venind foarte rar in tara nu am avut timp sa deschit o actiune in instanta. Pot deschide o succesiune avand in vedere ca casuta nu figureaza in acte?

Alte discuții în legătură

Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune alba777 alba777 Ce acte si care este procedura pentru a obtine titlu de proprietate asupra unei case si teren daca actul de mostenire prevede 2 frati care sunt in ... (vezi toată discuția)