avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote mostenire

Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in state cu chitanta de mana in anul 2007. Intrebarea mea este daca aceea femeie dupa moartea tatalui meu poate primi ceva mostenire?
Cel mai recent răspuns: stelicad , utilizator 10:10, 6 Iunie 2013
Buna ziua,
Pentru succesiune puteti trimite din tara de domiciliu o procura speciala notariala pentru reprezentare pentru o persoana de incredere.
Terenul nu intra in mostenire. Daca inainte formulati o crere in instanta pentru constatarea dreptului de proprietate asupra terenului si a casei, atunci dezbaterea succesiunii nu are loc decat asupra restului bunurilor.
Pentru reprezentare in instanta, avand in vedere ca nu sunteti in tara, va sfatuiesc sa angajati un avocat. Contracul si imputernicirea se pot incheia si prin e-mai sau alte forme de incheiere a contractelor la distanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
In cat timp de la decesul mamei pot dezbate succesiunea? Dar bunurile dobandite inaintea casatoriei nu sunt bunurile proprii ale tatalui meu? Ce drept ar avea viitoare sotie asupra bunurilor lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabrielaion gabrielaion Buna ziua. Referitor la succesiune, inteleg ca taxele si impozitele sunt procent din valoarea mostenirii. DACA NU CUNOSC TOTALITATEA MOSTENIRII? Daca aflu ... (vezi toată discuția)