avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in urma renuntarii tacite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in urma renuntarii tacite

Bunicul meu a avut 15ha teren extravilan, o casa(in care a locuit cu tata) si 7 copii. In 1958 terenul a fost preluat in CAP iar in 1981 bunicii au decedat.In termen de 6 luni de la moartea acestora ceilalti frati nu au venit sa ridice pretentii la casa(imobilul a fost folosit in continuare de tatal meu si a ramas lui), iar in 1991 cand s-au dat titlurile de propritate, acestea s-au eliberat pentru fiecare in suprafete egale. Poate tatal meu sa inceapa un proces in care motivand renuntarea tacita la mostenire a celorlalti sa castige intreaga suprafata de teren?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:37, 26 Iunie 2013
Buna ziua,
Nu exista renuntare tacita la mostenire.
Ar putea sa deschida procedura de dezbatere a succesiunii si fratii dansului sa fie renuntatori.
av. Gabriel Klein Kiritescu
M-am exprimat gresit, de fapt fratii nu au acceptat mostenirea in tremenul de 6 luni. Are tata sanse cu procesul sau mai bine ar renunta la idee?
Daca poate sa dovedeasca cele relatate de dumneavoastra, are.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Daca unul din frati zice ca i-a ramas o tesatoare, celalalt o oala de lut si asa mai departe, in acest fel sunt considerati si ei ca au acceptat mostenirea?
Acceptarea tacita a mostenirii inseamna sa te porti ca un mostenitor, adica sa platesti datoriile succesiunii, impozite, sa instrainezi chiar bunuri din masa succesorala , faptul ca eu pastrez o oala e cam mult spus ca al valora acceptare tacita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament stefanicalenuta stefanicalenuta mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un ... (vezi toată discuția)
Anulare declaratie renuntare mostenire Cristian__D Cristian__D Buna ziua, In familia tatalui meu sunt 4 frati si bunica in varsta de 80 ani, ramasi mostenitori in urma decesului bunicului.Trei dintre frati si bunica au ... (vezi toată discuția)
Mostenire marin2013 marin2013 Sunt singurul copil la parinti,Mama a decedat.In titlu de proprietar al bunicului sunt trecuti toti fratii mamei.Fiecare au pamantu bine definit in acest titlu ... (vezi toată discuția)