Bunicul meu a avut 15ha teren extravilan, o casa(in care a locuit cu tata) si 7 copii. In 1958 terenul a fost preluat in CAP iar in 1981 bunicii au decedat.In termen de 6 luni de la moartea acestora ceilalti frati nu au venit sa ridice pretentii la casa(imobilul a fost folosit in continuare de tatal meu si a ramas lui), iar in 1991 cand s-au dat titlurile de propritate, acestea s-au eliberat pentru fiecare in suprafete egale. Poate tatal meu sa inceapa un proces in care motivand renuntarea tacita la mostenire a celorlalti sa castige intreaga suprafata de teren?
Buna ziua,
Nu exista renuntare tacita la mostenire.
Ar putea sa deschida procedura de dezbatere a succesiunii si fratii dansului sa fie renuntatori.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Daca unul din frati zice ca i-a ramas o tesatoare, celalalt o oala de lut si asa mai departe, in acest fel sunt considerati si ei ca au acceptat mostenirea?
Acceptarea tacita a mostenirii inseamna sa te porti ca un mostenitor, adica sa platesti datoriile succesiunii, impozite, sa instrainezi chiar bunuri din masa succesorala , faptul ca eu pastrez o oala e cam mult spus ca al valora acceptare tacita...
Testament
stefanicalenuta
mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un ... (vezi toată discuția)
Mostenire
marin2013
Sunt singurul copil la parinti,Mama a decedat.In titlu de proprietar al bunicului sunt trecuti toti fratii mamei.Fiecare au pamantu bine definit in acest titlu ... (vezi toată discuția)