avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un frate nu vrea sa depuna actele de mostenitor),adica eu,testament facut la notar,certificat medic legal ,declaratie de acceptare tacita a succesiunii,si procura speciala de mandatar, sal reprezinte....tata a fost bolnav cu accident vascular,operatie de bypass ruptura de coloana,etc..am avut gija de el pana in 2012 noiembrie cind a murit...suntem chemati la succesiune (citirea testamentului).2 frati accepta al 3 nu motivind ca el nu a stiut de testament vrea sa mearga la judecata,.(mentionezel a rupt legaturile cu parinti si frati de peste 22ani,totusi eu lam anuntat mereu de starea parintilor).cine trebuie sa inceapa procesul,eu ca mostenitoare de testament,sau el....aici este vorba de tata,partea lui mama suntem de accord sa se imparta
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:25, 9 Mai 2013
Buna ziua,
Puteti sa deschideti dumneavoastra actiune in instanta solicitand dezbaterea succesiunilor de pe urma ambilor parinti si iesirea din indiviziune.
Ar fi bine daca ati putea produce si probe in sensul ca ati tinut la curent pe fratele dumneavoastra despre starea de sanatate a tatalui.
Faptul ca unul din mostenitori nu stie de existenta unui testament nu are relevanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
multumesc deraspuns.sora mea,casatorita in Maramures la anuntat de testamentsi de tot ce se intampla cu tata,iar eu am martori toata scara lui tata de cum sa comportat fratele plus toate internarile,investiti in locuita parintilor,acte de la urgente etc.sora a spus ca ea este de acord sa vina ca mart
Buna ziua,
1. Sora nu poate fi martor.
2. Va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
3. Valoarea inbunatatirilor aduse va trebui sa solicitati sa fie scoasa din masa partajabila.
av. Gabriel Klein Kiritescu
mai am o intrebare:avocatul cum trebuie platit,o anumita suma din valoarea apartamentului (asa mia spus anul trecut avocatul ).sau la intelegere.daca dovedesc ca fratele nu ia mai cautat deloc pe parintii,in ultimii 22 de ani,poate fratele sa piarda si partea lui mama multumesc pentru raspunsuri, L revedere
am uitat sa va intreb,ce se va intampla de nu merg acum la tribunal,deoarece stau rau cu banii,peste vreo 4-5 luni mai este valabil testamentul?.sau nu mai pot face nimic

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune cristina69 cristina69 Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca am depasit termenul legal de 1 an in care puteam accepta o succesiune in baza unui testament facut cu persoana decedata ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxanaman roxanaman Buna seara am si eu o mare mare intrebare In urma cu 3 ani eu si fratele meu am facut o succesiune pentru un apartament cu 3 camere lasat de parintii nostri. ... (vezi toată discuția)
Mostenire in urma renuntarii tacite mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 15ha teren extravilan, o casa(in care a locuit cu tata) si 7 copii. In 1958 terenul a fost preluat in CAP iar in 1981 bunicii au decedat.In ... (vezi toată discuția)