avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara am si eu o mare mare intrebare
In urma cu 3 ani eu si fratele meu am facut o succesiune pentru un apartament cu 3 camere lasat de parintii nostri. Legal noi suntem frati doar de mama nu si de tata. Acest apartament care ne-a ramas a fost cumparat de parintii nostri in 1987-1988.
Din cate am aflat ei au imprumutat jumatate din bani de la bunici (parintii mamei) si au achizitionat acest imobil. In urma aceste succesiuni eu si fratele meu avem aceasta casa, doar ca eu ca mostenitoare cu 3 sferturi doresc sa vand acesta casa si nu pot din cauza fratelui meu. De aceea vreau sa il dau in judecata pentru a scapa de acesta. Insa am fost informata de catre acesta ca aceasta succesiune a noasta el o va ataca cu martori ( persoane care au contribuit cu bani la acest imobil) care vor declara pentru el. Ceea ce nu stiu eu : Se poate ataca aceasta succesiune odata ce este facuta legal la notar cu toate actele necesare inclusiv vechiul contract de cumaparare al imobilului.????
Va rog astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:24, 19 Septembrie 2013
Buna ziua,
Legal nu!
Va sfatuiesc sa solicitati o iesiere din indiviziune dumneavoastra solicitand bunul in materialitate cu obligatia de a plati o sulta fratelui dumneavoastra.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu fratele dumneavoastra.
Sangele apa nu se face.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament stefanicalenuta stefanicalenuta mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune, contract de vanzare cumparare. stela80 stela80 Buna ziua! Intalnesc in familie mai multe probleme: Bunicii sotului detin un apartament si o casa cu teren. Bunicul a murit, bunica vrea sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune - procedura, cote adrianciulei1970 adrianciulei1970 Mama mea a decedat.Eu am 42 de ani si un frate si o sora de 36 ani si 24 ani(varstele care le-am scris sunt la data decesului),casatoriti,la casele ... (vezi toată discuția)